Партизан у четвртфиналу, црно-бели савладали Земун

Фудбалери Партизана пласирали су се у четвртфинале Купа Србије, пошто су на Градском стадиону у Земуну савладали домаћу екипу са 2:0.

Црно-бели су били бољи ривал током читавог меча и успели су да бољу игру крунишу у два наврата. Земун након примљеног гола није искористио своје две добре прилике за изједначење.

Партизан је био конкретнији и опаснији од самог старта меча, али је у првих 45 минута недостајало концентрације у завршници. 

Ипак, већ почетком другог дела сусрета уиграну акцију крунисао је млади штопер Марковић и донео предност Партизану.

Од тог тренутка Земун је заиграо знатно боље, пошто у првом полувремену није успео да упути ниједан ударац ка голу Партизана.

Велику шансу за изједначење пропустио је Мркаић, који је погодио пречку након што је натрчао на одбијену лопту Стојковића.

Убрзо потом поново Земун је имао још једну прилику, али се голман Партизана искупио за претходни кикс и одлично зауставио шут свог презимењака из Земуна.

До краја меча Партизан је успео да стави тачку на меч голом Закарића у 89. минуту, када је фудбалер искористио лошу процену голмана Земуна и на одбијену лопту одлично шутирао.

У друга два меча која су почела у 14.00 часова, Спартак из Суботице је са 1:0 савладао Мачву, док је Раднички из Ниша у гостима са 4:1 победио Будућност из Добановаца. 

Парови осмине финала Купа Србије:

14.00: Земун – Партизан (0:2), Будућност Д. – Раднички Ниш (1:4), Спартак – Мачва (1:0).

16.00: Војводина – Синђелић.

17.00: Борац – Напредак, Чукарички – Младост.

Црвена звезда свој меч игра против Бачке Тополе, али је тај меч одложен због гостовања српског шампиона у Ливерпулу у оквиру Лиге шампиона.

Јавор и Радник свој меч играју 14. новембра.

Овако је протекао меч: 

15.53 – Крај меча, победа Партизана од 2:0.

15.48 – ГООЛ! Закарић постиже гол за предност Партизана од 2:0 у 89. минуту. Корнер је извео Јанковић, лоше је реаговао голман Земуна, лопта је дошла до Закарића, који је левом ногом шаље у мрежу.

15.31 – Велику прилику не користи Земун. Стојковић је шутирао, а кикс је направио његов презимењак на голу Партизана, на лопту је налетео Мркаић, који је погодио пречку са пар метара удаљености.

15.10 – ГООЛ! Партизан води са 1:0 од 49. минута, Марковић је стрелац. Дефанзивац црно-белих је крунисао уиграну акцију свог тима након прекида.

15.05 – Настављен је меч.

14.47 – Крај првог полувремена, након 45 минута нема постигнутих голова.

14.17 – Након 15 минута игре, нема голова, Партизан је у неколико наврата запретио, али недостајала је завршница.

14.01 – Почео је меч на Градском стадиону у Земуну.

13.45 – Познати су састави обе екипе:

Земун: Милошевић, Милутиновић, Цветковић, Трајковић, Лукић, Тошески, Луковић, Кукуличић, Вукадиновић, Стојковић, Мркаић.

Партизан: Стојковић, Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Урошевић, Здјелар, Закарић, Јанковић, Пантић, Николић, Рикардо.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара