Звезда поднела тужбу за клевету и нарушавање угледа

Фудбалски клуб Црвена звезда званично је поднео тужбу у Паризу због клевете и нарушавања угледа клуба против свих који су писали о наводном намештању утакмице Лиге шампиона против Пари Сен Жермена у Паризу.

"Фудбалски клуб Црвена звезда је шокиран невероватним оптужбама о наводном намештању меча с Пари Сен Жерменом 3. октобра 2018. године. Апсолутно нема доказа који подржавају ове оптужбе које су очигледно резултат анонимне и злонамерне дојаве", наводи се у саопштењу Адвокатске канцеларије из Париза која заступа Звезду.

Како се наводи, црвено-бели су ангажовали адвокате Ерика Дипон Моретија и Антоана Веа и поднели тужбу због клевете, а све у циљу индентификације и кажњавања одговорних за лажне оптужбе.

"ФК Црвена звезда је спремна да у потпуности сарађује са истражним властима. Клуб са највише освојених титула првака Србије и освајач Лиге шампиона из 1991. године (док је то такмичење имало други назив). Црвена звезда намерава да брани своју част, као и част своје управе, играча и навијача и поново потврђује посвећеност фудбалским вредностима и интегритету спорских такмичења", закључује се у саопштењу.

Утакмица између Пари Сен Жермена и Црвене звезде завршена је са 6:1 за париски клуб, а угледни лист "Екип" пренео је да је француско тужилаштво покренуло истрагу, јер је наводно један функционер српског клуба покушао да уплати пет милиона евра на пораз од пет голова разлике.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво