Политика: Звезда ангажовала "краља" француских адвоката

Најтрофејнији српски фудбалски клуб Црвена звезда ангажовао је најбољу адвокатску канцеларију у Француској "Дипон-Морети и Ве" из Париза, смештену недалеко од Јелисејске палате, коју воде "краљ" француских адвоката Ерик Дипон-Морети (58) и један од младих лавова у том послу Антоан Ве (35), пише данашња "Политика".

Директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је да се нико из тог клуба неће појединачно оглашавати у вези с писањем француског листа Екип о томе да је неименовани Звездин функционер наводно намеравао да уплати пет милиона евра на њен пораз од пет голова разлике од ПСЖ-а, већ да ће црвено-бели изаћи у јавност са конкретним стварима онда када адвокати заврше свој део посла.

Неки медији наводе да се Звезда нада милионској одштети, међутим, у клубу то нису могли да потврде, већ су само рекли да ће о томе одлучивати адвокати, пише Политика. Навели су и да циљ није новац, већ да се одбрани име и углед клуба пред озбиљним клеветама.

Иначе, како пише тај лист, Дипон Морети, адвокат за кривично право, у каријери има 144 ослобађајуће пресуде.

У његовом портфолију су неки од највећих случајева у модерној историји Француске. Његов брањеник је, на пример, Иван Колона, корзикански националиста оптужен за убиство префекта Корзике Клода Ерињака 1998. године.

Овај адвокат бранио је и Абделкадера Мораха, окривљеног за давање логистичке подршке терористима чији је брат Мухамед Мерах пре шест година у Тулузу убио седам људи.

Један од највећих противника Црвене звезде, председник Олимпика из Марсеља, Бернар Тапи, такође је клијент Дипона Моретија.

Дипон Морети је адвокат и најбољег рукоменаша света Николе Карабатића, Француза српског порекла који је пре шест година оптужен за намештање резултата, због чега је кажњен са 10.000 евра.

Што се тиче Антоана Веа, другог партнера канцеларије коју је Звезда ангажовала, он се истакао у предметима везаним за тржиште уметничких дела.

Заступа и електричара некада запосленог код Пабла Пикаса оптуженог за крађу 271 дела славног сликара, пише Политика.

Иначе, пословни директор ФК Црвена звезда Стефан Пантовић отпутовао је у Париз како би обавио разговоре са ангажованим адвокатима о тужби против француског листа Екип, након писања о нечасним радњама пре меча Пари Сен Жермена и Црвене звезде у Лиги шампиона.

Звезда намерава да тужи француски лист и зато се разматрају све опције у том случају, после објаве да је неименовани функционер Звезде хтео да плати чак пет милиона евра на убедљив пораз у Паризу.

Француски медији пренели су да је истрага отворена.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво