ПСЖ – Црвена звезда: Kо је мета, a ко колатерална штета?

И даље је у центру пажње вест коју је пре неколико дана објавио француски "Екип" о томе да је непознати функционер Црвене звезде уплатом у кладионицама од пет милиона евра на пораз црвено-белих у мечу са Пари Сен Жерменом утицао на коначни резултат. Медији су покренули аферу у којој су информације и даље непроверене.

Неосноване тврдње су, за сада, једине чињенице у афери утакмице Пари Сен Жермен – Црвена звезда. Информација да је неко из редова шампиона Србије кроз велику уплату у кладионицама наместио меч прво је стигла до Уефе преко непознатог доушника.

"Како то да после десет дана, у доба савремене технологије, није већ јасно и немају се сви подаци о наводном клађењу и то онлајн? Ја, колико знам, криминални акт се пријављује полицијским органима у некој држави, да ли у Србији, Француској, Швајцарској, где је седиште Уефе, али некако ми је мало чудно да неко окрене Уефу и каже: знате шта, ја знам за клађење ту и ту", изјавио је Предраг Сарић.

Француски спортски лист Екип је примио ту вест од Уефе, па је настао медијски потрес, иако материјалних доказа нема. Црвена звезда је због лажног писања ангажовала адвокате у Француској и покренула правни поступак против Екипа. У истрази је и Интерпол, са којим ће сарађивати сви органи Србије, потврдио је председник Вучић.

"Врло сам скептичан по питању њихових написа, али то не значи ништа. То што они причају су, ја мислим, највећим делом неистине, али ћемо ми да испитамо сваку могућност да је било ко и на било који начин могао да укаља име нашег клуба и наше земље", изјавио је Вучић.

"Кад глуви телефони крену и увеличавања, од тога да је истрага у току, ми дођемо до тога да већ унапред имамо осуђене људе и кривце. Срби су идеални кривци и нико није ни прочитао да је почела истрага, него су већ осуђени", додао је Сарић.

Поједини медији су навели да је први човек Радничког из Ниша Ивица Тончев повезан са овом афером и илуструју то његовом фотографијом са Насером ел Келаифијем, председником ПСЖ-а.

"Ту фотографију је направио мој син пре годину дана. Гледао сам у ложи утакмицу Пари Сен Жермен – Ница и срео се са власником клуба. Од тада нисам био у Паризу. Уосталом, ја нисам функционер Црвене звезде. На који начин ја могу да утичем на руководство и играче Црвене звезде и наместим утакмицу?", изјавио је Ивица Тончев.

Постоји и друга страна целе афере. Пари Сен Жермен је одавно под лупом због кршења финансијског фер-плеја. Нејмар је промотер Светског првенства у Катару, одакле је и власник шампиона Француске.

"Долази се до тога да је могућа мета у ствари Ел Келаифи, а не Црвена звезда", додао је Сарић.

Уефа није изнела свој став поводом овог случаја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво