Први фудбалски дуел Црне Горе и Србије

Фудбалски спектакл који се дуго чекао, дуел између Црне Горе и Србије, први после разлаза две државе 2006. године, одиграће се вечерас у Подгорици од 20.45.

19.55 - Црногорска полиција блокирала је делове око Градског стадиона, како би дуел између Црне Горе и Србије протекао без и најмањег инцидента.

У простор око стадиона може се ући само са улазницом, а сви кафићи и ресторани у том делу града су затворени.

19.40 – Познат је састав Србије: Дмитровић, Родић, Вељковић, Миленковић, Рукавина, Лукић, Максимовић, Тадић, Гаћиновић, Живковић, Митровић.

19.30 – Навијачи су кренули ка стадиону, уз песму и бакље...

Српски фудбалери на овај начин затварају круг јер су у последње две деценије играли и против Хрватске, Словеније, Македоније, БиХ, Албаније...

Сада је време за меч против Црногораца, селекције која, сем селектора Љубише Тумбаковића, има "пола тима" из Србије – Филип Стојковић, Мирко Иванић, Адам Марушић, Марко Симић...

"Утакмица са Црном Гором је специфичнија од других, сувишно је причати о томе, моја породица са очеве стране живи у Црној Гори. За мене је специфично јер овде често долазим, рођен сам у Босни, живим у Војводини. Такође, у Београду има доста Црногораца, имају станове. Треба да буде спортски, велики спектакл у региону, играју две братске земље и не размишљам о утакмици као утакмици високог ризика, то је сулудо", изјавио је селектор Србије Младен Крстајић на последњој конференцији за медије у Подгорици.

И Тумбаковић је рекао је да утакмицу против Србије доживљава као братску, али и да ће хтети да победи земљу у којој је рођен.

"Ова утакмица је почела да се игра када су извучене групе. Ако нешто нисмо жžелели да се догоди, то је да играмо једни против других. И ми и они. Али ето, играмо... желим да се понашам као професионалац, да играмо такмичарску утакмицу, али, с друге стране, пријатељску, братску... Наравно, нема тог тренера који не жели победу. Тако ћу се понашати, али у оквиру спортских граница", изјавио је Тумбаковић.

Утакмица између Црне Горе и Србије у трећем колу Лиге нација игра се од 20.45.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво