Преминуо некадашњи голман Партизана Благоја Истатов

Фудбалски клуб Партизан саопштио да је јутрос рано у 72. години преминуо некадашњи голман тог клуба Благоја Истатов. Време и место сахране биће накнадно објављени.

Истатов је рођен у Струмици 5. маја 1947. године, где је и започео каријеру голмана у млађим селекцијама Беласице. После неколико година у Струмици, прелази у тадашњег друголигаша СФРЈ Победу из Прилепа, где борави од 1968 до 1973. и постаје голман врхунског ранга. Ту су га запазили и скаути Партизана, па је те 1973. прешао међу црно-беле, где брани наредне три године. Благоје је сам истицао да су му то три најлепше године у каријери, иако је имао променљиву срећу на голу, као и већина голмана уосталом.

Из Партизана одлази у холандски Утрехт 1976. где практично и завршава каријеру, иако је после бранио за своју душу у неким нижеразредним клубовима. У Холандији је боравио заједно са Благојем Пауновићем, који му је постао кум за време боравка у Партизану. Од активног бављења фудбалом опростио се у пријатељском мечу Беласица - Партизан.

У дресу Партизана бранио је мрежу на 130 мечева, а са Партизаном је освојио и једну титулу шампиона у сезони 1975/76.

Истатов је био човек изванредних људских квалитета, велики Партизановац и свих ових година од завршетка каријере одржавао је контакте са Партизаном, долази често на стадион да гледа утакмице Партизана, иако је живео у Струмици и на Дојрану, где је веома успешно развио хотелијерски бизнис. Често су наше млађе селекције и Телеоптик ишли на припреме на Дојранско језеро, а срце му је увек било пуно јер његов Партизан долази у госте.

Поред бизниса, једно време се бавио и тренерским послом као тренер голмана у репрезентацији Македоније, Вардару и још неким клубовима.

Време и место сахране биће накнадно објављени.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво