У Партизану ангажовали стручњаке и тврде да гола није било

Реми у 158. "вечитом" дербију остао је у сенци спорне одлуке судија да признају гол Црвеној звезди. ФК Партизан ангажовао је стручњаке, према чијим оценама лопта није прешла гол-линију.

Велика прашина се подигла у јавности због изједначујућег гола Боаћија у 73. минуту утакмице. У Партизану не могу да се помире са чињеницом да је гол признат, јер сматрају да није цела лопта прешла гол-линију.

"Фудбалски клуб Партизан ангажовао је стручњаке који су на геодетском премеру показали како гола Црвене звезде у 158. 'вечитом' дербију није било", наводи се на сајту ФК Партизан.

С друге стране, у Црвеној звезди су сигурни да је лопта прешла гол-линију, али и да је претходно направљен пенал над стрелцем Боаћијем, којга је у одлучујућем трнутку дефанзивац Партизана Светозар Марковић са обе руке вукао за дрес.

 

број коментара 57 пошаљи коментар
(среда, 26. сеп 2018, 16:57)
Jovan [нерегистровани]

Kakve veze sad imaju geometri

U redu je, shvatili smo da ste stručnjak, ali ko Vam je rekao da geometru rade sa zastarelom tehnologijom, ili da se današnja možda ne zasniva na starim principima? Ili možda i to znate iz višedecenijskog iskustva?

(среда, 26. сеп 2018, 01:48)
anonymous [нерегистровани]

@West

Na pvom snomku i u momentu koji je ovde predstavljen nije gol, sčem se, ali, Stojković je zadržao i u padanju nosio loptu i tada je po mojoj slobodnoj oceni lopta najverovatnije prešla gol crtu, jer, ponavljam, na snimku kpji je objaljen u Npvpsti, sa kamerom iz gola, može da se zakljući da je lppta bila u gol.
Sudija je na asistenciju ppmoćnika svirao gol i posle svega - Gol je!

(уторак, 25. сеп 2018, 18:14)
anonymous [нерегистровани]

Jednostavno brate

Da je sudac svirao ocigledan penal, onda ne bi bilo ove dosadne polemike jeste, nije, rekla kazala a u ovim uslovima rezultat ostaje isto tako veoma nezadovoljavajuci za oba tima 1 : 1. Tresla se gora rodio se mis. Dosada i dosadno.

(уторак, 25. сеп 2018, 15:23)
anonymous [нерегистровани]

Sudija zna da nije gol

I sudija zna da nije gol, ali eto dosudio je gol. Ako ima savesti sudija će se kajati što je dosudio gol. Proćiće dosta vremena kada će to i priznati.

(уторак, 25. сеп 2018, 14:01)
anonymous [нерегистровани]

Нема љутиш

@West

Стварно је тешко да се схвати.... На слици недостаје (да би било јасније) једна линија, а то је вертикална линија од центра лопте до земље односно до задње ивице гол линије - дакле мора да буде вертилана и да сече задњу ивицу гол ллиније. Ако се повуче та линија добија се паралелограм. Ако су странице тог паралелограма (две и две наспрамне) једнаке дужине то значи да центар лопте пада на задњи део гол линије. И ето ако сте заиста 3Д дизајнер па повуците вертилалну линију (види се на стативи гола па повуците паралелу). И када се тако (лако) уради и размисли, јасно се види да је центар лопте на задњој ивици гол линије (а морало би ту да буде крај лопте), односно да лопта НИЈЕ прешла пуним обимом гол линију. Дакле, и неопсорно - НИЈЕ гол.

(уторак, 25. сеп 2018, 09:48)
anonymous [нерегистровани]

Није гол

Нема шта да се мери, голим оком се на снимку види да није гол.

(уторак, 25. сеп 2018, 09:07)
anonymous [нерегистровани]

Koliko vidim

Ovde se u komentarima jedino javljaju navijači Crvene Zvezde. Za mene ovde nema gola i lopta nije prešla celim obimom gol liniju.

(уторак, 25. сеп 2018, 08:31)
anonymous [нерегистровани]

re: Nema gola

Da, stvarno, zašto da se veruje sudiji čiji je jedini zadatak na utakmici da vidi da li je lopta prešla liniju. Treba da se veruje objektivnom super Stojketu koji je to mogao veoma dobro da vidi iz ležećeg položaja jer verovatno ima oči na potiljku.

(уторак, 25. сеп 2018, 08:27)
anonymous [нерегистровани]

re: Bujna mašta

Možda neki od nas imaju bujnu maštu, ali neki očigledno nemaju oči, kad na ovom snimku ne vide jedanesterac! Kada sam gledao utakmicu zapitao sam se zašto je Boaće tako slabo skočio, a sada mi je potpuno jasno!

(уторак, 25. сеп 2018, 08:24)
West [нерегистровани]

Nije to tako........

Kao prvo, ja sam 3D Dizajner-inzinjer, sa vise deceniskim iskustvom u ovoj bransi.
Kao drugo, ne zivim u Srbiji niti u okruzenju.
Kao trece, nisam navijac ni jednog od navedenih klubova niti sam obozavalac fudbala.
Zelim samo reci, ovo "geometarsko" objasnjenje sporne situacije, nema veze sa isinitom 3D postavkom!
Lako je ljude koji se ne razumeju u ovu bransu na ovaj nacin obmanuti. Zapravo ovo je sramota i vrlo neukusna sala. Ovo sto se vidi na slici, to je obicno zvrljanje jednog lajka u Power Paint-u. Power Paint nema nikakvu realnu zajednicku osnovu sa bilo kojim 3D programom. Lako je na slici uociti gde pocinju linije, da Snap Point ne postoji niti od jednog elementa, npr. stativa, vertikalna centralna linija umesto sa sredine gol linije pocinje skoro sa pocetka elementa, u ovom slucaju gol linije i 3D slike ili objekti posmatraju se iz vise pogleda. Ovo sto se vidi na slici, zove se Isometric view i takav view ili pogled je samo nesto sto predocava o kakvom elementu ili objektu se radi koji ce dalje u vise izrda i pogleda biti obradjen. Drugim recima, Isomeric view NIJE verodostojan pogled po kom se odredjuju egzaktne mere na kojima ce se izvoditi dalji postupci obrade dizajna. Posto nema Snap point-a na stativama onda u Isometric pogledu nije moguce odrediti koliko su linije nacrtane ISPRED stativa. Malo je sve ovo tesko objasniti, ali zato predlazem geometrima da se bave merenjem parcela, njiva i sl. sa svim svojim alatima i sredstvima nasledjenim pre drugog svetskog rata!

Prijatan pozdrav