Јокановић: Српски дерби посебан, игра се и на трибинама

Менаџер Фулама Славиша Јокановић причао је за британски Би-Би-Си о феномену београдског вечитог дербија оценивши га као нешто посебно у фудбалу чију је емоцију тешко разумети ако нисте из Србије.

Јокановић је, како наводи ББЦ, одрастао у Новом Саду, али је долазио на утакмице као навијач, потом је играо у дербију за Партизан, а затим био и тренер црно-белих.

"Меч са Звездом не сматра се важним само у Београду, већ читава држава прича о тој утакмици. То је дерби између два најпознатија српска клуба, а својевремено, два најпознатија у Југославији. То је, уједно, посебан дан за навијаче из оба табора. Људи о овом мечу причају много дана пре него што он дође на ред", рекао је Јокановић за британски јавни медијски сервис.

Како је навео скоро 60 одсто људи у Србији навија за Звезду, али он је "гробар" од малена и поносан је што је био учесник дербија, посебно што је у његово време на стадион могло да стане и 100.000 гледалаца.

"Понекад је стварно немогуће да било шта чујете око себе. Навијачи увек имају велику улогу на дербију. На крају утакмица увек знате ко је добио дерби на трибинама. Није то баш нешто што бисте ви Енглези могли да схватите као уобичајену ствар, али то вам је та наша емоција", рекао је Јокановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво