Мирковић: Звезда фаворит? Може, али уз неписано правило...

Тренер фудбалера Партизана Зоран Мирковић изјавио је данас да ће радо препустити Црвеној звезди улогу фаворита у 158. "вечитом" дербију, али под условом да се оствари "неписано правило" да не побеђује фаворизована екипа.

"Има неко неписано правило да не побеђује екипа која је фаворизована или тренутно боља. Ако је тако, онда ћу им врло радо препустити улогу фаворита", рекао је Мирковић на конференцији за навинаре у Хумској.

Он је додао да је дерби највећа утакмица у српском фудбалу и изазива нејвеће интересовање и емоције.

"Играмо против великог, 'вечитог' противника и највећег ривала. Волео бих да сви будемо достојни утакмице и да будемо на том нивоу. Црвена звезда има изузетан тим, учесници су Лиге шампиона, што није мала ствар. Показали су против Наполија да су конкурентни за то такмичење, чврсти су, добри по боковима, примају мало голова, они су једна изузетна екипа", није штедео комплименте Мирковић.

Како је невео, обе екипе се добро познају, скаутинг је урађен, а изенађења могу да буду минимална.

"Можемо да предвидимо многе ствари, али сам ток утакмице нико не може да предвиди. Сваки дерби до сада је обиловао агресијом, мудром игром и тактичким моментима", казао је шеф струке црно-белих.

Тренер црно-белих данас прославља 47. рођендан и није крио да би од играча највише волео да му поклоне победу у недељу.

На питање који дерби му је остао у најлепшем сећању, рекао је да је то било давно, мисли 1994, али да је сваки дерби прича за себе.

"Свака победа у дербију је ненормално слатка и драга, опет, и порази у дербију су изузетно горки и тешки", истакао је тренер црно-белих.

Када је реч о кадровској ситуацији, тренер Партизана нема већих проблема.

"Сем повређених Зорана Тошића и Златана Шеховића, сви су на располагању", рекао је Мирковић и додао да има само једну дилему око састава.

Он је додао и да не би волео да судија буде звезда утакмице, али да нема коментар о избору судије за "вечити" дерби.

"Волео бих да суђење буде на висини задатка, да не буду звезде они већ неко од играча Црвене звезде или Партизана. Дерби је нешто посебно и радујем се што ћу и као тренер имати прилику да учествујем. То су посебне, заиста велике утакмице. Играо сам и торински и истанбулски дерби, али овај, београдски, заиста је нешто посебно", казао је Мирковић.

Млади фудбалер Партизана Данило Пантић истакао је да је сваки дерби јединствен и оценио да је предстојећи за црно-беле меч сезоне.

"То је за нас утакмица сезоне као и сваки дерби, ми смо спремни и у нашој кући идемо на читав плен. Даћемо све од себе да узмемо сва три бода и видећемо у недељу, нека бољи победи", рекао је Пантић.

Како је навео, нема лаких утакмица у Суперлиги Србије.

"Свака утакмица је тешка, али ниједна екипа није слаба као што изгледа са стране. Свака је тешка за себе, све екипе поседује квалитет, мањи или већи. Наравно да велике утакмице доносе велике играче и брже се сазрева, али и остале имају значај. Дерби је утакмица за себе и сваки доноси нешто ново и никад не побеђује боља екипа. Припремамо се исто за сваку утакмицу и нека победи бољи", закључио је Пантић.

Дуел Партизан и Црвене звезде игра се у недељу од 19 сати на стадиону у Хумској.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво