Стојковић: Кажу бољи смо од Партизана, терен ће све рећи…

Фудбалер Црвене звезде Филип Стојковић каже да је дуел против Партизана у Хумској најважнији до краја године и да, иако је свестан да многи причају да је његовог тим бољи од вечитог ривала, то мора да покаже на терену. Вечити дерби, 158. по реду, игра се у недељу од 19 сати на стадиону у Хумској.

Стојковић у изјави Тањугу истиче да у дербијима никад није било фаворита, па сматра да то није ни сада није случај када актуелни шампион, лидер на табели и учесник Лиге шампиона гостује Партизану.

"Видећемо у недељу ко је бољи, за сада смо ми први, играмо Лигу шампиона и зато људи причају да смо квалитетнији. Ипак, дерби је специфичан и ту нема фаворита, ко год је играо зна о чему причам. Све ће се видети на терену", рекао је Стојковић Тањугу.

Стојковић истиче да црвено-бели имају времена да се "освеже" после тешког меча са Наполијем (0:0) у уторак у Лиги шампиона.

"Имамо доста времена да се одморимо после Наполија и спремимо за Партизан. Предстојећи меч је најбитнији у полусезони јер је приоритет првенство и одбрана титуле. Све мисли су усмере ка дербију".

Кључни детаљ у дербију лежи у мотивацији и већој жељи, додаје Стојковић верујући да ће они бити више на Звездиној страни.

"Партизан не може да има већу мотивацију од нас, сви улазимо са 100 одсто... Прошли дерби смо ми ушли са више жеље и зато смо победили, очекујем да ће исти исход бити и сада у Хумској. Сигурно је нећемо бити опуштени, шансе у дербијима су увек 50-50... Ко буде боље ушао и више хтео победу доћи ће до ње", каже Стојковић, који у дербијима има скор 1-2-0 из прошле сезоне.

На упозорење да је 2003. године Партизан, после дуела у Лиги шампиона против Реал Мадрида (0:0), само четири дана касније убедљиво изгубио дерби (3:0), Стојковић одговара да је уверен у праву припрему након Наполија.

"Припремићемо се на најбољи начин. Сигуран сам да ће тренер Владан Милојевић тражити од нас да будемо максимлно сконцентрисани и са пуно набоја", закључио је Стојковић.

Вечити дерби, 158. по реду, игра се у недељу од 19 сати на стадиону у Хумској.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво