Њујорк тајмс: Тријумф Звезде 1991. припада неком другом свету

Један од најугледнијих светских листова "Њујорк тајмс", на дан повратка Црвене звезде у Лигу шампиона, посветио је велики текст прваку Европе из 1991. године.

Новинар Рори Смит каже да је Звездин повратак у елиту после 26 година ехо прошлих времена када су се на фудбалским теренима смењивале разне екипе, када су у борби за најважнији трофеј учествовали само шампиони земаља, а не најбогатији клубови из Енглеске, Шпаније или Италије.

"Тријумф Црвене звезде пре 27 година припада неком другом свету. Та победа сведочи о неком другом времену, када је тим из источне Европе могао да се носи са гигантима са запада. Само је Динамо Кијев 1999. године дошао до полуфинала Лиге шампиона. Та година, 1991, није била само крај за један клуб или државу већ и за пола континента", наводи се у тексту.

Ипак, закључује се да Звезди припада место у Лиги шампиона ове сезоне, чак и ако се испостави да су њени домети ограничени.

"Звезда неће бити само још један учесник Лиге шампиона, њено учешће ће моћи да подсети све љубитеље фудбала на нека ранија издања најјачег клупског такмичења у Европи", наводи новинар Њујорк тајмса.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи