Костакурта: Памтим поглед полицајаца и ујед пса у Београду

Легендарни дефанзивац Милана Алесандро Костакурта присетио се дуела са Црвеном звездом 1988. године у Купу шампиона и наелектрисане атмосфере која је тада владала на стадиону "Рајко Митић". На истом стадиону од 21.00 почиње утакмица 1.кола Ц групе Лиге шампиона између фудбалера Црвене звезде и Наполија.

Костакурта је, пред гостовање Наполија у Београду на старту Лиге шампиона, пренео сународницима са југа Италије да их чека врућ амбијент на незгодном терену.

"Сећам се полицајаца који су нас "прљаво" гледали, вртели пендреке и застрашивали. Ништа погрешно нису урадили, али ми је то остало у сећању. За време прославе победе ујео ме је полицијски пас", рекао је Костакурта за Газету дело Спорт и присетио се чувеног дуела који је обележила магла и пролаз "росонера" после трећег меча, све до касније титуле првака Европе.

Са Костакуртом је тада играо и Карло Анћелоти, сада тренер Наполија, коме је вечерашњи меч у Београду трећи у каријери.

"Звездин стадион је другачији од других, већ на загревању осетиш врућу атмосферу. Причао сам саиграчима да је "Маракана" као тим, у ствари то она и јесте", сликовито је објаснио освајач чак пет трофеја Лиге шампиона са Миланом, међу којима је последња 2007. године када је у квалификацијама елиминисао баш Црвену звезду.

Утакмица 1.кола Ц групе Лиге шампиона између фудбалера Црвене звезде и Наполија игра се вечерас од 21 сат на стадиону "Рајко Митић".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи