Звезда наставља акцију "Стоп насиљу над женама" и у Лиги шампиона

Координационо тело за родну равноправност Владе Србије и ФК Црвена звезда настављају сарадњу на пољу борбе против родно заснованог насиља и у Лиги шампиона, саопштио је српски шампион.

Како се наводи, након прошлогодишњег заједничког учешћа у глобалној кампањи "16 дана активизма против насиља над женама", када је први пут на једном фудбалском стадиону, на утакмици Лиге Европе против Келна, послата порука против насиља над женама, донета је одлука да ове године на свим утакмицама Лиге шампиона, које Црвена звезда буде играла у Београду, буде постављен транспарент "Стоп насиљу над женама".

"Насиље над женама је огроман светски проблем који погађа цело друштво. Само у Србији ове године убијене су 24 жене у породичном и партнерском насиљу, више од 350 у последњих 10 година. Драго ми је да ћемо ове године свету послати јасну поруку да је родно засновано насиље недопустиво и да Србија чврсто стоји у борби против истог", изјавила је потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

Михајловићева је захвалила Црвеној звезди што је препознала значај овог проблема и укључила се у друштвено одговорну кампању.

"Ово је друга година да се Црвена звезда укључује активно у борбу против једног од највећи проблема данашњег друштва, насиља над женама. Желимо јасно да ставимо до знања да је то неприхватљиво и да се не сме толерисати. Координационо тело за родну равноправност чини велике напоре да се тај проблем сузбије и Црвена звезда помаже у томе. Сигуран сам да ће и ова наша акција допринети промени свести код свих да су даме наше благо и да их морамо чувати и заштитити", изјавио је Светозар Мијаиловић, председник Црвене звезде.

На источној трибини стадиона "Рајко Митић" на све три утакмице Лиге шампиона у овој години биће постављен транспарент на енглеском језику дуг 17 метара.

Циљ кампање је подизање свести јавности о потреби сузбијања насиља над женама и девојчицама, а Црвена звезда је први клуб који се укључио у кампању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи