Терзић: Реконструкција скупа, рушење "Маракане" неминовно

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић изјавио је да ће клуб наставити да реконструише стадион, али да је готово извесно да ће за неколико година бити боље срушити "Маракану" и изградити савремени објекат.

Терзић је истакао да је свака реконструкција скупа, да један посао отвара три нова и да ће дугорочно, за пет или 10 година, пошто ће Уефа бити све захтевнија, рушење и нова изградња бити неизбежни.

"То је исплативије, међутим, не значи да ће се и догодити. Такође, није ни сигурно да ћу ја то дочекати на овој позицији. Да бисмо избацили атлетску стазу у овој реконструкцији, ми морамо терен да померимо скроз до западне трибине, а онда нам остају три трибине више које мораш да рушиш. Онда дођеш у ситуацију да практично правиш три четвртине новог стадиона. Према томе, боље је порушити стадион и направити нови са инсталацијама, подземним гаражама и тако даље", поручио је Терзић.

Како је навео, о томе је већ разговарао и са председником Србије Александром Вучићем.

Терзић је истакао да ништа неће бити урађено без плана, већ да ће све бити добро анализирано, превасходно на финансијском плану, уз обавезну консултацију инвеститора.

"И други великани су срушили своје стадоне, Арсенал је срушио 'Хајбери', Атлетико се одрекао 'Висенте Калдерона', Тотенхем је такође срушио 'Вајт Харт Лејн' и сви су на тим местима направили модерна здања. Зашто онда то не би могла да уради и Звезда? За почетак је расписан јавни конкурс за идејно решење и угледној комисији је послато 26 решења светских пројектантских агенција. У предстојећих месец дана требало би да буду изабрана два решење, једно без и једно са атлетском стазом. Лично, ја сам за оно са трибинама тик уз терен, али на који стадион би 'Маракана' могла да личи је још рано причати", поручио је Терзић.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара