Далић после "шестице": Најтежа ноћ, али нема плакања

Селектор репрезентације Хрватске Златко Далић признао је да му је пораз у од Шпаније (6:0) у Лиги нација најтежи у каријери и критиковао поједине фудбалере да су играли за себе, а не за тим. Вицешампион света је у Елчеу доживео најубедљивији пораз у историји, након што је до сада био од Енглеске (5:1) 2009. године.

"Ово ми је најтежа ноћ у каријери, али то је живот, морамо да прихватимо. Како није било еуфорије, тако нема ни трагедије. Није нам лако, али сада не смемо да плачемо, већ да извучемо поуке", рекао је Далић на конференцији за медије у Елчеу.

Далић истиче да је све кренуло по лошем после првог примљеног гола у 24. минуту од Саула Нигеза.

"Играли смо сјајно првих 20 минута, имали три чисте прилике за гол, али смо после првог примљеног гола почели да играмо свако за себе. Играчи се нису придржавали савета, док су Шпанци долазили у ситуације које ми нисмо могли да решимо", рекао је селектор Хрватске.

Према његовим речима није могао да мотивише играче на полувремену после три примљена поготка.

"Видео сам каква је ситуација, рекао сам им да морамо да пробамо да се вратимо. Ипак, догодило се то што сте догодило, видели смо што значи када смо екипа, а шта када се распаднемо. Шпанија је одиграла врхунски", навео је он.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара