Без победника у дуелу Србије и Румуније, Митровић двоструки стрелац

Србија – Румунија 2:2 (1:0). Фудбалска репрезентација Србије освојила је бод против Румуније, у утакмици другог кола Лиге нација. "Орлови" су били бољи ривал, имали више шанси, али поново је "шкрипало" у последњој линији. Александар Митровић двоструки стрелац за Србију, голове за Румунију постигли Станчу (са беле тачке) и Цукудан.

Фудбалске репрезентације Србије и Румуније играле су у Београду нерешено 2:2, у другом колу Четврте групе Лиге Ц новоформираног Уефиног такмичења.

"Орлови" су, као и против Литваније, били бољи противник у вечерашњем дуелу, успели су да постигну и два поготка, али поново одбрана није била на висини задатка и два гола примљена од Румуније сигурно ће задати велику главобољу селектору Крстајићу.

Србија је меч почела у знатно измењеном саставу у односу на екипу која је играла у Вилњусу. Коларов је заузео своје место поред леве аут линије, док је у средини одбране Урош Спајић добио прилику после повреде Миленковића.

Саша Лукић, Сергеј Милинковић-Савић и Адем Љајић почели су меч, уместо Матића, Костића и Живковића, док је у нападу био неприкосновени Александар Митровић.

"Орлови" су добро почели. Митровић је погодио пречку после корнера Љајића, а онда је нападач Фулама и постигао гол. Играо се 26. минут, Коларов је одлично прошао по левој страни, а његов шут одбранио је Татарушану. Одбијена лопта стигла је до Митровића, који је са земље убацује у румунски гол.

Већ на старту другог полувремена Румунија стиже до изједначења. Коларов је неспретно оборио Чипчијуа, а Станчу био прецизан са беле тачке.

Србија је поново стигла до предности у 64. минуту. Александар Митровић показао је да је у феноменалној форми и поред неколико противничких играча снажним ударцем савладао Татарушануа.

Ипак, само неколико минута касније, Цукудан је искористио лошу реакцију Вељковића и послао лопту у мрежу поред стативе гола Дмитровића.

Покушао је Крстајић у завршници са два нападача, Пријовић је ушао у игру уместо Љајића, али и поред неколико полуприлика меч се завршио нерешеним резултатом.

У другој утакмици ове групе, Црна Гора је на свом терену савладала Литванију са 2:0.

Црна Гора и Србија, после две утакмице, имају по четири освојена бода, Румунија два, док је Литванија без бодова.

Србија такмичење наставља гостовањем Црној Гори у Подгорици 11. октобра, а затим дуелом са Румунима у Букурешту три дана касније.

Овако је протекао меч у Хумској:

22.39 – Крај меча, Србија – Румунија 2:2.

22.34 – Играће се шест минута надокнаде времена.

22.33 – Велика шанса за Румунију у 90. минуту, али Дмитровић брани ударац Митрите.

22.20 – Последња измена у тиму Србије. Крстајић је одлучио да последњих 15-ак минута игра са два нападача – у игри је Александар Пријовић уместо Адема Љајића.

22.14 – Другу измену врши Крстајић, Немања Матић је у игри уместо Саше Лукића.

22.11 – ГОЛ! Румунија у 68. минуту долази до изједначења 2:2, стрелац је Цукудан.

Гол је постигнут после корнера, нападач Румуније био је снажнији од Вељковића и затресао мрежу голмана Дмитровића.

22.07 – Прва измена у тиму Србије, уместо Сергеја Милинковић-Савића у игри је Филип Костић.

22.05 – ГООООЛ! Србија поново води, стрелац је поново Александар Митровић!

Одлично се нападач "орлова" снашао на ивици казненог простора и онда снажноим ударцем савладао Татарушануа.

21.50 – ГОЛ! Румунија стиже до изједначења у 48. минуту, стрелац је Станчу са беле тачке.

Претходно је Коларов у свом казненом простору срушио Чипчијуа, а руски судија показао на белу тачку.

21.48 – Настављен је меч на стадиону Партизана.

21.34 – У другом мечу ове групе, Црна Гора води на полувремену против Литваније 2:0.

21.32 – Полувреме, Србија води против Румуније 1:0.

21.31 – Шанса за Румунију у финишу првог дела, после ударца Чипчијуа лопта мења путању и погађа пречку Дмитровићевог гола.

21.13 – ГОООЛ! Србија од 26. минута води 1:0, стрелац је Александар Митровић!

Коларов је прошао по левој страни и снажно шутирао, али Татарушану брани његов ударац. Лопта ипак долази со Митровића, који са земље некако успева да је угура преко гол линије.

21.05 – Како време одмиче, све течнији напади "орлова". Одбрана Румуније је на све већим мукама, али никао Србија да направи озбиљнију прилику пред голом Татарушануа.

20.55 – Прва озбиљна прилика на мечу за Србију. Адем Љајић је извео корнер, Александар Митровић шутира главом, али лопта погађа пречку.

20.46 – Почео је меч.

20.43 – Интониране су химне две државе, ускоро ће почети меч.

20.15 – На стадиону се очекује око 15.000 навијача, а присутна је и већа група навијача Румуније, која ће бити смештена на јужној трибини стадиона у Хумској.

20.00 – Утакмица се игра на стадиону Партизана, а главни судија је Рус Владислав Безбородов.

19.25 – Познати су састави тимова за вечерашњи дуел:

Србија: Дмитровић, Рукавина, Спајић, Вељковић, Коларов (к), Максимовић, Лукић, Милинковић-Савић, Љајић, Тадић и Митровић;

Румунија: Татарушану, Манеа, Балаша, Сапунару (к), Банцу, Антон, Чипчију, Марин, Станчу, Драгуш и Цукудан.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи