Kрстајић: Биће теже него у Литванији, очекујем победу

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић изјавио је да очекује победу против добре и агресивне екипе Румуније у другом колу Лиге нација и најавио неколико измена у тиму у односу на премијерни дуел против Литваније.

Србија је у петак савладала Литванце у Виљнусу 1:0, док су Румуни ремизирали са Црном Гором 0:0.

"Сутра играмо против Румуније, очекује нас много тежи и захтевнији меч него у Литванији. Сигурно да ће бити тешко, један од разлога је што смо играли у петак увече, тако да су играчи имали само два дана за опоравак. Ипак, то није алиби и сигуран сам да ће дати свој максимум", рекао је Крстајић на конференцији за медије у Спортском центру ФСС у Старој Пазови. Он је најавио да ће направити неколико измена у тиуму, пре свега због проблема са повредама.

"Биће промена, замислили смо то и са утакмицом у Литванији, а самим тим и за утакмицу која долази сутра, па су неки свесно одмарали, а некима смо дали шансу да покажу квалитет. Лакше су повређени Милан Родић, Ненад Крстичић, Немања Матић, Јагош Вуковић и Никола Миленковић, нико није отписан и нећемо ризиковати, видећу данас на тренингу ко је спреман за сутра", казао је Крстајић.

Крстајић је истакао да је екипа у процесу стварања и да је нормално да се дешавају грешке, али да има времена да се исправе.

"Сигурно да могу да будем задовољан већим делом утакмице у Литванији јер је ова екипа играла први пут заједно. Ствари се свакако могу исправити, а добро је што нисмо кажњени. Анализирали смо Румуне, ради се о екипи која се такође уигава, са новим селектором Козмином Контром, играћемо проти брже и агресивне екипе, али желимо да победимо, посебно јер играмо код куће".

За Душана Тадића је рекао да може даигра на све три позиције у нападу, а да Миленковић и Вељковић представљају будућност.

"О Александру Коларову је сувишно причати сигурно да нам значи и на клупи, а поготово на терену. Он није командант одбране већ целе репрезентације Србије. За Коларова имамо замену у Родићу, што се тиче десне стране у случају да Антонио Рукавина не може имамо Миленковића, а шта ћемо за будућност кад оде Рукавина остаје само Миленковић. Имамо млађе играче, златне Орлиће који не играју у својим клубовима", рекао је Крстајић.

Капитен Александар Коларов поновио је да би волео пуне трибине стадиона у Хумској, али да реално сагледава ствари и атмосферу око репрезентације.

"Надам се и волео бих да стадион буде пун, али реално гледам ствари атмосферу око репрезентацијие. Мислим да неће бити пун и не занма ме шта други мисле", казао је Коларов.

За саопштење Црвене звезде након што је око критиковао одлуку Филипа Стојковића да игра за Црну Гору, Коларов је истакао да га нису добро схватили, посебно што се одлично познаје са Звезданом Терзићем. Када су у питању Румуни додао је да има лепо мишљење о њима.

"Играо сам заједно са неким играчима, а са Радуом сам баш добар", поручио је Коларов.

Утакмица 2. кола Ц Лиге нација, групе 4, између Србије и Румуније игра се у понедељак од 20.45 на стадиону Партизана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво