Србија офанзивном игром и победом започела Лигу нација

Литванија – Србија 0:1 (0:1). Репрезентација Србије победила је Литванију у Вилњусу у Групи Ц, на старту Лиге нација и победом отпочела новоформирано такмичење. Наредни ривал наше селекције је селекција Румуније. Меч се игра у Београду у понедељак од 20.45.

Сјајан меч одиграла је наша селекција у Вилњусу. Офанзивном игром наши репрезентативци успели су да савладају Литванце, чија мрежа се није још неколико пуза затресла, пре свих захваљујући одличном голману Шеткусу. Тадић је пропустио прилику да из једанаестерца постигне и други погодак. Сјајно је функционисала веза Живковић - Митровић. Нови почетак и неко ново лице „орлова". Литванци нису успели да искористе две стопостотне шансе.

После почетног одмеравања снага „орлови" су преузелу иницијативу. Противник је све теже прелазио центар и прилазио нашем голу. Живковић је био покретач нашег напада и одлично упошљавао Митровића.

Из једне такве асистенције Митровић је примио лопту у казненом простору и шутирао из окрета, али је статива зауставила његов ударац. Неколико минута касније нова шанса за нашу селекцију. Овога пута Тадић из прекида проналази Родића који је упутио ударац, али и он  погађа стативу.

Бележимо и једну шансу Литванаца. После сјајног напада лопта је дошла до Сливка, упутио је ударац, ипан недовољно прецизан и лопта одлази крај леве стативе. То је био други покушај домаћина на овом мечу, након оног са старта утакмице када је шут Черниха заустави Дмитровић.

Одличну игру у првом полувремену „орлови" су крунисали у 38. минуту. Тадић је у казненом простору петом проследио лопту до Митровића, кога руше с леђа и судија показује на белу тачку. Сигуран извођач најстроже казне био је Тадић.

До краја првог дела игре било је још неколико полу шанси пре свега пред голом Литваније, али није било промене резултата.

У другом полувремену Србија је наставила са иницијативом, ређале су се шансе пред голом Литванаца. Родићев шут завршио је у рукама голмана. „Орлови" су константно претили из прекида.

Своје шансе пропустили су Митровић, Максимовић и вечерас изузетно расположени Живковић. Шанса вредна помена уследила је након центаршута Живковића, Митровић је био највиши у скоку упутио је ударац главом, али је голман противника успео да заустави његов ударац.

Пар минута касније Живковић је поново опробао ударац, али и овог пута голман Шеткус је био на висини задатка.

Литванци су ретко прелазили на нашу половину, притиснути нашим нападима углавном су се грчевито бранили и претили из контре. Из једног муњевитог контранапада лопта долази до Черниха који је сам испред Дмитровића, али шутира крај гола.

Наставили су се напади Србије. Уместо Родића ушао је Коларов и само пар минута касније одлично је центрирао и пронашао Митровића који главом погађа пречку.

Сјајну шансу имала је Србија да удвостручи предност, овог пута голман Черних је успео да заустави ударац Тадића из једанаестерца.

Умало није стигла казна наше репрезентативце за пропуштене шансе. У првој минути надокнаде Сернас користи проклизавање Миленковић, и улеће у казнени простор, ипак голман Дмитровић успева да уђе у његов шут, лопта се одбија до Сливка, али је и његов покушај да погоди гол без голмана изблокиран.

До краја сусрета није било промене резултата.

Србија наредни меч игра у понедељак на стадиону Партизана, а противник је селекција Румуније (20.45).

Ток сусрета:

22.35 - Крај утакмице. Србија савладала Литванију са 1:0.

22.31 - Велика шанса за Литванију. Сернас користи грешку Миленковић, али голман Дмитровић успева да уђе у његов шут, лопта се одбила до Сливка, али је и његов ударац изблокиран.

22.23 - Пенал за Србију. Међутим, голман Шеткус овог пута чита ударац Тадића.

22.21 - Нова измена, уместо Матића у игри је Саша Лукић.

22.19 - Центаршут Коларова са леве стране. Митровић је поново највиши у скоку, овог пута главом погађа пречку.

22.16 - Коларов је заменио Родића.

22.15 - Прва права прилика за Литванце у другом полувремену. Муњевит контранапад по левој страни, лопта на супротном дели терена у казненом простору долази до Черниха који је сам испред нашег голмана, али шутира крај гола.

22.10 - Поново је шутирао Живковић, али је голман успео да укроти његов ударац. 

22.08 - Цетаршут Живковића са десне стране, Митровић је највиши у скоку, али голман Литванаца успева да заустави његов ударац главом. 

22.06 - Шанса за Митровића, али његово рвање са једним одбрамбеним играчем није окарактерисано као најстрожа казна.

22.04 - Шут Живковића са дисцанце, ипак замало непрецизан.

21.47 - Родић је шутирао са око десет метара искоса са леве стране, али голман Литванаца успео да ухвати лопту.

21.46 - Почело је друго полувреме.

21.31 - Полувреме. Литванија - Србија 0:1.

21.22 - ГОООЛ! Србија води са 1:0. Стрелац је Тадић из једанаестерца. Играо се 38. минут сусрета.

21.21 - Пенал за Србију. Тадић петом упошљава Митровића који је оборен у казненом простору и судија показује на белу тачку.

21.13 - Шут Куклиса, ипак, лопта одлази крај леве стативе голмана Дмитровића.

21.05 - Поново "орлови" погађају сативу. Прекид на око 35 метара извео је Тадић, који проналази Родића, овај шутира и погађа стативу.

21.01 - Нова шанса за Митровића, шутирао је са ивице шеснаестерца, ипак голман Шеткус је успео да умири његов ударац.

20.56 - Наши су се ослободили притиска, успоставили теренску равнотежу и почели да стварају прилике. После једне полуконтре Живковић је пронашао Митровића у срцу шеснаестерца, овај је шутирао из окрета, али је погодио стативу.

20.46 - Литванци су први запретили, већ на старту меча су искористили лошу интервенцију наше одбране. Шутирао је Черних, али је голман Дмитровић био на месту и одлично интервенисао.

20.45 - Почео је меч...

20.30 - Загревање пред почетак дуела...

20.00 - Познати су састави тимова:

Литванија: Шеткус, Баравикас, Жулпа, Јанкаускас, Климавичијус, Ваиткунас, Сливка, Вербицкас, Куклис, Новиковас, Черних.

Србија: Дмитровић, Рукавина, Миленковић, Вељковић, Родић, Максимовић, Матић, Живковић, Тадић, Костић, Митровић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво