Млади корак ближе ЕП, савладана Македонија

Млада репрезентација Србије (играчи до 21 године) савладала је Македонију са 2:1 (1:0) у мечу седмог кола квалификација за Европско првенство 2019. године. Победом на „Карађорђу“ „орлићи“ су наставили успешан низ у квалификација и уз максималних седам победа путују у Русију где у уторак играју против домаћина.

Изабраници Горана Ђоровића до сада имају максималан учинак у квалификацијама, тријумфовали су у свих седам досадашњих мечева и имају прилику да обезбеде директан пласман на Европско првенство, које ће се наредне године одржати у Италији и Сан Марину. Србија има максималан 21 бод, пет више од наредног ривала Русије.

Србија је била боља у првом полувремену. Константно је нападала стварала шансе. Теренску иницијативи „орлићи" су крунисали у 28. минуту. Након изведеног корнера са леве стране у казненом простору оборен је Јовановић. Неумољив са беле тачке био је Шапоњић.

До полувремена Шапоњић је имао још једну стопостотну шансу, али се није најбоље снашао испред голмана гостију.

У наставку наша селекција се концентрисала на одбрану гола. Међутим, Македонци успевају да створе неколико изгледних прилика. У 64. минуту противник је стигао до изједначења. После једне полуконтре уследила је повратна лопта у казненом простору на коју је налетео Констадинов и сместио је у мрежу.

Србија је поново преузела иницијативу, а до победоносног гола стигла је у 80. минуту. После прекида уследио је центаршут, у казненом простору одлично се снашао Ранђеловић и главом сместио лопту у небрањени део мреже.

До краја меча бележимо још неколико полушанси на обе стране, али није било промене резултата.

Наредни ривал наше селекције је Русија, меч се игра у уторак у Нижњем Новгороду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара