Боаћи: Вратио сам се кући и гладан сам голова

Повратник у Црвену звезду Ричмонд Боаћи изјавио је да очекује и има велику жељу да буде продуктиван као у првом мандату, па и да се упише у стрелце и у Лиги шампиона против Пари Сен Жермена, Наполија и Ливерпула. Фудбалер из Гане вратио се у Звезду после само шест месеци из кинеског Ђангсуа у трансферу од 1,5 милиона евра и потписао трогодишњи уговор.

"Осећам се у Звезди као код куће. Ту сам да напорно радим и урасдићу све како би лопта завршила у противничкој мрежи", рекао је стрелац 39 голова за само годину дана у редовима црвено-белих.

Он је додао да је срећан што су његови саиграчи изборили пласман у Лигу шампиона, а да би се вратио и без ње.

"Желим да играм фудбал, људи ме воле, прихватају ме и то је највећи разлог повратка", каже Боаћи и додаје да се физички осећа спремно и да би одмах могао на терен.

Нагласио је и да је јако емотивно доживео меч Салцбурга и Црвене звезде у Аустрији.

"Гледао сам меч у Салцбургу, на 2:0 ми није било лако, а кад је било 2:2 хтео сам да поломи даљински од среће. У Лиги шампиона нас чекају добри тимови, који доста зависе од појединаца, док је у Звезди главни тим. Доћи ће на Маракану, нису навикли да играју у таквој атмосфери и мораће да је осете".

Боаћи је узео број 99, који је раније носио Петар Орландић, јер је број 14 у власништву Славољуба Срнића.

"Срнић носи број 14 који сам имао у Звезди, немам проблем са тим. Узео сам 99 из разлога што волим велике бројеве, да постигнем што више голова".

Боаћи не сматра да је лоша епизода у Кини била грешка, већ да се једноставно није поклопило.

"Није био корак назад, већ напред, научио сам много у Кини. За нападача не може свако место да буде пођеднако пријатно. Желим поново да се докажем у Звезди, осећам се као млад играч, гладан сам голова. Ово је ново поглавље за мене, оно што је било остављам иза себе".

Спортски директор Митар Мркела подсетио је да је договор са Боаћијем направљен пре два месеца, али да је тек у финишу прелазног рока реализован трансфер са Кинезима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво