Дан када нас је напустио Драган Манце

Трећи септембар је најтужнији дан за сваког Партизановца. Пре 33 године напустио нас је Драган Манце, завршивши свој млади живот у 23. години.

Сећање на њега не бледи ни данас у срцима партизановаца и љубитеља фудбала, напротив, сваке године легенда се шири и на млађе генерације, које се нису ни родиле када је Драган страдао у саобраћајној несрећи док је журио на тренинг.

Драган Манце је рођен 26. септембра 1962. године у Београду. Фудбал је почео да игра у Галеници (садашњи ФК Земун) од петлића. Својом огромном вољом, залагањем и посебно осећајем за гол, брзо је прелазио из селекције у селекцију, тако да је већ са непуних 17 година постао првотимац тадашњег земунског друголигаша. Ношен снагом свог раскошног талента и љубављу према црно-белој боји, 15. септембра 1980. прелази у Партизан.

За Партизан је одиграо 279 утакмица и постигао 174 гола. Играо је четири пута за А селекцију, седам пута за младу и два пута за олимпијску репрезентацију Југославије.

Живео је у Земуну са оцем Фердинандом, мајком Душанком и млађим братом Гораном. Био је неожењен. Септембар је био месец када се Драган родио, прешао у Партизан и, нажалост, месец када је окончао свој млади живот.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи