Марин и Чаушић: "Дупла круна" и да помогнемо екипи да изненади у Лиги шампиона

Последња појачања Црвене звезде Марко Марин и Горан Чаушић изјавили су да су дошли да освоје "дуплу круну" и да помогну екипи да изненади ПСЖ, Наполи и Ливерпул у Лиги шампиона.

Бивши немачки репрезентативац, доскорашњи члан Олимпијакоса, потписао је трогодишњи уговор са Звездом, као и Чаушић, који долази из руског Арсенала, док ће Ричмонд Боаћи у уторак доћи у Београд.

"Много сам срећан, испунио ми се сан од малих ногу. Надам се да ћу имати пуно успеха. Осећам притисак, логично, али то не би требало да буде проблем", рекао је Марин на промоцији на стадиону "Рајко Митић".

Некадашњи фудбалер Челсија истиче да је Звездин квалитет гаранција у борби за одбрану титуле.

"Ако можемо, и да изненадимо у јакој групи Лиге шампиона. Лепо је играти у великим клубовима, али Звезда је нешто друго, навијам за њу и биће другачије са емотивне стране", нада се Марин.

Открио је и да му је љубав према Звезди пренео отац, као и да је, као мали, на видео-касетама гледао пут црвено-белих ка титули првака Европе.

"Тата је навијач Звезде због Џајића, много га је волео, иако ми је деда био партизановац. Идол ми је био Дејан Савићевић, толико сам га пута гледао док је играо за Звезду", сећа се Марин.

Звездин новајлија се присетио и меча Србије и Немачке на Мундијалу у Јужној Африци 2010. године и признао да му је било необично да буде на "другој страни".

"За мене је било много емотивно, посебно када сам видео српске заставе на трибинама. Лане (бивши репрезентативац Србије Милан Јовановић, прим. аут.) ми је рекао да успорим и не играм максимално", уз осмех говори момак рођен у Босанској Градишки.

Он се посебно радује "вечитом дербију" на стадиону у Хумској 22. септембра.

"Добра сећања ме враћају у прошлу годину на стадиону Партизана. Биће доста другачије него са Олимпијакосом, али уверен сам да ћемо одиграти на највишем нивоу", истиче Марин.

Везиста Горан Чаушић после шест година поново је на Маракани, где је и поникао.

"Срећан сам што сам код куће, 12 година сам био овде. Отишао сам на не баш леп начин, неке ствари нису функционисале, али не бих се враћао на то. Вратио сам се у најбољем тренутку, када се игра Лига шампиона. Конкуренција је јака, али играмо на три фронта и то је добро", рекао је Чаушић.

Он је оптимиста и да црвено-бели могу да се носе са Пари Сен Жерменом, Наполијем и Ливерпулом у тешкој Ц групи Лиге шампиона.

"Даћемо максимум, па ћемо видети... Верујем да можемо против њих, да није тако, не бих ни долазио. Циљ је 'дупла круна'", каже Чаушић, који је са тренером Владаном Милојевићем радио у омладинцима Звезде и на чије се инсистирање вратио.

Спортски директор клуба Митар Мркела изразио је задовољство због доласка Марина и Чаушића.

"Чаушића смо хтели прошле године, и сада у јуну, верујем да ће бити сјајно појачање. Посебно ми је драго када враћамо нашу децу, Чаушића јако добро познајем. Марин је највеће име које је стигло овде, вероватно једини који је играо и играће за немачку репрезентацију", закључио је он.

Мркела је додао да је главни разлог доласка поменуте тројке улазак у Лигу шампиона.

"Тешко да бисмо у супротном финансијски испратили трансфере", каже Мркела.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво