Звездина појачања за ЛШ: Повратак Боаћија и Чаушића, договорен и Марин

Фудбалски клуб Црвена звезда озбиљно се појачала у последњим моментима прелазног рока. У редове српског представника у Лиги шампиона враћају се нападач Ричмонд Боаћи, играч средине терена Горан Чаушић, док је РТС-у потврђен трансфер и офанзивног везисте Олимпијакоса Марка Марина.

Један од најбољих нападача Звезде у последњих неколико година, Ричмонд Боаћи, враћа се на стадион "Рајко Митић" након само шест месеци проведених у кинеском Ђенгсуу.

Боаћи је из Звезде у Кину отишао за суму од 5,5 милиона евра, а у црвено-бели дрес се враћа за милион и по евра.

Звезда је тако решила дуго оспоравано питање нападача за сезону, пошто су на тој позицији до сада наступали Стојиљковић, који има проблема са повредама, Павков, Милић, Бен и Јовељић.

Друго Звездино пословање последњег дана прелазног рока је још један повратник у њене редове, а ради се о играчу средине терена Горану Чаушићу. 

Чаушић у Звезду долази за цифру од милион евра из Арсенала из Туле, где је провео годину дана, а током каријере бранио је боје дреса Осасуне, Манисаспора и Ескишерихспора у Турској, Раду и Звезди, за коју није уписао наступ у сениорској селекцији.

Чаушић покрива више позиција, углавном на средини терена, где Звезда већ има доста добрих играча, па ће бити занимљиво видети каква ће бити Милојевићева селекција.

Последња, али можда и најзначајнија Звездина аквизиција је Марко Марин, који је дугогодишња жеља Звезде, али са којим црвено-бели нису успели у неколико наврата да се договоре.

Овога пута, како је потврђено РТС-у из табора Звезде, договорени су трогодишњи услови са Марином, некадашњим репрезентативцем Немачке.

Марин је у својој богатој каријери наступао за Мехенгладбах, Вердер, Челси, Севиљу, Фјорентину, Андерлехт и Олимпијакос са којим је раскиуо сарадњу, па ће у Звезду доћи као слободан играч.

Српски шампион се са поменутом тројицом играча озбиљно појачао пред напорну сезону у којој ће први пут играти групну фазу Лиге шампиона у тренутном формату, где се састају са ривалима какви су ПСЖ, Ливерпул и Наполи. 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво