Храбра Србија пета у Европи, иде на СП у Аустралију

Репрезентација Србије у минифудбалу поражена је од Казахстана са 2:1 у четвртфиналу Европског првенства које се одржава у Кијеву. Овим поразом наш тим је заузео пето место на Европском првенству и обезбедио учешће на Светском шампионату у Аустралији наредне године.

Током читавог турнира велику подршку нашем тиму давали су Игор Дуљај, помоћни тренер Шахтјора, Александар Пантић штопер Динама из Кијева и потенцијални репрезентативац Србије, као и конзул Амбасаде Србије у Украјини, господин Светомир Тодоровић.

Нашим играчима итекако је значила таква подршка са трибина, а сам пласман у четвртфинале је историјски, први за наш минифудбал на четвртом учешћу на шампионатима Европе.

Повреде су одлучиле четвртфинални дуел са Казахстаном. Наша репрезентација играла је знатно боље и организованије од ривала, Губеринић, Томчић и Целин стварали су прилике за нападаче Николу Павловића, Небојшу Десницу и најбољег стрелца Штокића, али је наш тим пропуштао шансе и није крунисао бољу игру.

Казахстан је био шампион Европе 2016. на шампионату у Мађарској.

Понајбоље прклике за Србију имао је дефанзивац Ђорђе Целин у првом полувремену, фантастично је два пута пробио одбрану Казахстана, али је оба пута шутирао поред гола.

Уследила је казна Казахстанаца који су заиграли брже и организованије, створили су две озбиљне прилике у првом делу игре и након промашаја наших играча стекли предност од 1:0.

Недуго потом, у игру је ушао феноменални Стефан Радовановић који је после предивне асистенције Губеринића постигао и трећи гол на турниру за коначних 1:1 после првих 20 минута.

Три момента која су одлучила меч догодила су се у првом полувремену.

Најпре се повредио најбољи голман турнира, наш Марко Даковић који је обновио повреду шаке због које је играо под инијекцијама.

Стамени Немања Срноглавац је потом доживео повреду рамена због које није такође могао да настави утакмицу, а онда се повредио и нападач Штокић тако да је Србија била десеткована.

Врло добри Синиша Миланов стао је уместо Даковића на гол, одбранио неколико опасних шутева, али за брзу игру Казахстанаца са недовољним бројем играча у ротацији, Србија није имала решење и могла да издржи.

Примили смо гол на почетку другог полувремена, потома направили жесток притисак на ривала, Губеринић је са маркером стао на гол како би смо добили играча више у пољу, али су се Казахстанци одбранили иако су трпели жесток притисак у последњих пет минута.

Ова селекција Србије отишла је степеник даље у односу на претходна три наступа. 
Први пут је наш тим ушао међу осам најбољих и тако изборио пласман на Свестко првенство које ће се одржати у Аустралији у Перту наредне године током септембра и октобра. 
Биће то прво учешће Србије на Светском Купу у мини фудбалу.

У полуфиналу Европског првенства у Кијеву састају се:
Енглеска - Чешка
Румунија - Казахстан

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво