Срби поправили коефицијент и остали на првом месту

Српски фудбалски клубови после трећег кола квалификација европских такмичења држе прво место на основу зарађеног коефицијента ове сезоне на Уефиној листи.

Србија је остала са два клуба, Црвена звезда је елиминисала Спартак из Трнаве у квалификацијама за Лигу шампиона и победом у Словачкој (2:1) значајно поправила салдо, као и Партизан другим тријумфом над Нордсјеландом (3:2) у Лиги Европе.

Спартак сe поразом од Брондбија у Данској (2:1) опростио од међународне сцене, па је сада зарађени коефицијент у сезони 3,875.

Иза су сада дански клубови са 3,500, потом словачки (3,375), шкотски (3,250), норвешки (3,125)...

Рачунајући укупан коефицијент на основу претходних пет година, Србија је задржала 19. место са 20,125 и смањила заостатак за Кипром (21,800), а повећала у односу на Белорусију (19,875), али је и даље далеко Хрватска на 15. позицији (23,750) која води два тима у квалификације за Лигу шампиона.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се