Мирковић: Веће самопоуздање пред дуел са Бешикташом

Тренер фудбалера Партизана Зоран Мирковић изјавио је да је његов тим избацио снажног противника, дански Нордсјеланд, и да је самопоуздање веће пред дуеле са Бешикташом у борби за Лигу Европе.

Црно-бели су победили Нордсјеланд са 3:2 у Хумској и укупним резултатом 5:3 прошли даље у плеј-оф квалификација за ЛЕ.

"Могу да будем задовољан резултатом и игром у већем делу утакмице и наравно проласком. Избацили смо веома квалитетну и младу екипу, која је изузетно моторична, и динамична и знали смо да морамо да будемо агресивни као и они да бисмо им парирали", рекао је Мирковић на конференцији за медије.

Он је изјавио да су његови играчи лоше отворили меч, али да су у наставку заиграли знатно боље и показали велику жељу за победом.

"Мислим да у тим моментима морамо да одреагујемо другачије. Задовољан сам, изборили смо још две утакмице у Европи и до четвртка имамо времена да припремимо за Бешикташ", навео је он, уз напомену да "црне рупе" не смеју да се дешавају.

Тренер Партизана се нада да ће челници клуба одложити утакмицу са Радом како би екипа била што спремнија за први меч плеј офа за Лигу Европе против Бешиткаша.

Када је реч о Бешиткашу рекао је да ће направити стратегију.

"Упознаћемо се мало боље са противником, направићемо тактички план", казао је Мирковић.

За три везане победе рекао је да много значе јер пре 15-так дана није била сјајна ситуација.

"Кад имате самопуздање игра је боља и самим тим резултати су задовољавајући".

Голман Владимир Стојковић верује да против Бешикташа може да се игра.

"Најважније је да смо прошли, погледајте како је Бешикташ у последњој секунди изборио пласман и колико је тешко свима... Све је могуће на две утакмице, чекају нас велики и јако битни мечеви", рекао је Стојковић.

Први чувар мреже Партизана и репрезентације Србије додаје да се види напредак у игри од доласка тренера Зорана Мирковића.

"Изашли смо из кризе, вратили самопоуздање и почели да играмо без страха у офанзиви. Доста тога се променило, надам се да ћемо наставити овако".

Везни фудбалер Данило Пантић истиче да жреб није помиловао црно-беле када им је доделио клуб из Истанбула.

"Урадили смо оно што смо желели, победили смо и други пут незгодан тим. Сви смо задовољни и срећни, али ништа још нисмо урадили јер је пред нама дуг пут. Не одлучујемо ко ће нам пасти, жреб нас није погледао, али даћемо максимум да се пласирамо у групе Лиге Европе", навео је Пантић.

Небојша Косовић каже да је првих 60 минута игре против Нордсјеланда модел какав Партизан треба да буде.

"Показали смо 60 минута да можемо да играмо са сваким, повели смо два гола разлике и онда се опустили. То не сме да нам се дешава, посебно против Бешикташа. Заслужено смо прошли и једва чекамо дуеле са турским тимом", закључио је он.

Први меч између Партизана и Бешикташа на програму је следећег четвртка у Београду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво