Историјско четвртфинале Србије

Репрезентација Србије у минифудбалу пласирала се у четвртфинале Европског шампионата у Кијеву, победом над Азербејџаном од 2:1 у последњем колу групе Д. У четвртфиналу, наш тим игра против Казахстана у петак од 21:30 часова.

Ово је први пласман наше минифудбал репрезентације у четвртфинале Европског шампионата и то у петом наступу нашег националног тима на најзначајнијем европском турниру.

Наш тим заузео је прво место у групи Д испред актуелног светског првака Чешке. Србија има 10 бодова на првом месту групе Д, док Чеси имају 8 бодова на другом месту. Мађари са седам бодова испадају као трећепласирани у групи Д.

Србија ће у четвртфиналу играти против репрезентације Казахстана, која је заузела друго место у групи Ц. Тај дуел четвртфинала игра се у петак од 21:30 часова.

Стрелци у за наш тим у победи над Азербејџаном од 2:1 били су Небојша Десница и Стефан Радовановић. 

Ово је била четврта победа нашег националног тима на Европском првенству у престоници Украјине.

Србија је у првом колу групе Д победила Турску са 5:1, потом је наш тим ремизирао са светским прваком Чешком 1:1, а онда су уследиле победе над Мађараком од 1:0 у трећем и Азербејџаном од 2:1 у последњем четвртом колу. 

На утакмици против Азербејџана, наша репрезентација играла је без стаменог одбрамбеног играча Ђорђа Целина и креативца наших напада Веселина Губеринића који су били суспендовани због картона на претходним мечевима. 

Ипак, опоравио се Небојша Десница који је имао повреду колена и постигао је свој први гол на шампионату. 

Црноглавац је одлично командовао одбраном нашег тима, на средини је одлично затварао Радовановић са Клаићем и Штокићем, који је помагао Николи Павловићу у нападу екипе. 

У другој одлучујућој утакмици последњег, четветог кола наше групе Д, за пласман у четвртфинале играли су светаки првак Чешка и трећепласирана екипа са прошлог Европаког првенства - Мађарска. На том мечу било је 2:2, што је одговарало фаворизованим Чесима који ће у четвртфиналу играти против Босне и Херцеговине - првопласиране екипе групе Ц.

 Оба полуфинала и финале играју се у суботу, а уколико победе Казахстан, наши играчи први пут ће играти међу четири најбоља тима у Европи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи