Крос: Озил прича глупости, не постоји расизам у Немачкој

Немачки фудбалер Тони Крос критиковао је доскорашњег саиграча из репрезентације Месута Озила због тврдњи да је на својој кожи осетио расизам и непоштовање.

Озил, првак света са Немачком у Бразилу 2014, одлучио је да се повуче из државног тима после дебакла и елиминације у групној фази Мундијала у Русији и то након што се нашао на удару јавности због слике са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

"Месут је заслужан играч Немачке и заслужио је бољи одлазак. Међутим, начин на који је отишао није частан. Делови његовог саопштења упућени су на праву адресу, али су остали у сенци великог броја глупости. Сви добро знамо да расизам у државном тиму и Савезу не постоји", рекао је Крос за Билд.

Везиста Реал Мадрида, који је освојио три узастопне титуле Лиге шампиона, не планира скорашње повлачење из репрезентације.

"Наставићу пут ка Европском првенству 2020, поставио сам циљ да будемо далеко успешнији. Причао сам са селектором Левом, морамо да нађемо опцију за понеки одмор... Најважније ми је да ме разуме", закључио је он.

Немачку наредног месеца очекује почетак новоформиране Лиге нација и дуел са прваком света Француском у Минхену 6. септембра, као и три дана касније пријатељски меч са Перуом.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи