Србија победила и Мађарску

Репрезентација Србије у мини фудбалу победила је Мађарску са 1:0 у трећем колу групе Д на Европском првенству у престоници Украјине Кијеву. Једини гол за нашу репрезентацију постигао је Иван Штокић у 14. минуту.

Мађарска је трећепласирана екипа са прошлогодишњег Европског првенства које је одржано у Чешком Брну, а наша селекција оставила је много бољи утисак.

Бриљирао је Чедомир Томчић који је организовао сјајне нападе нашег тима заједно са Веселином Губеринићем.

Одбраном су сјајно командовали Ђорђе Целин и Немања Црноглавац, као и голман Марко Даковић који је одлично бранио и на овом мечу.

Србија је гол постигла на време, после лепе акције у 14. минуту, када је Штокић, после асистенције Чедомира Томчића, постигао већ трећи гол на Европском првенству у Кијеву за испоставиће се коначних 1:0.

До краја утакмице, у последња два минута наш тим играо је и са играчем мање, јер је због другог жутог картона искључен стамени Ђорђе Целин, али је наша одбрана издржала до краја, тако да је Србија забележила и другу победу на првенству.

У првом колу наше групе Д Србија је декласирала Турску са 5:1, док је наш тим у другом колу ремизирао са актуелним светским прваком Чешком 1:1.

На табели наше групе Д Србија је са седам бодова на деоби првог места са Чешком. Наш тим дао је седам а примио само два гола, док су Чеси постигли 10 а примили пет погодака.

Табела после трећег кола групе Д:

1. Чешка - 7 бодова

2. Србија - 7 бодова

3. Мадјарска - 6 бодова

4. Азербејџан - 3 бода

5. Турска - 0 бодова

До краја групне фазе Србију у четвртак очекује и утакница са Азербејџаном која се игра у четвртак од 18:00 часова.

У случају победе наша екипа ће се први пут пласирати у четветфинале Европског првенства.

На претходна три наступа Србија је најбољи пласман остварила прошле године на Европском првенству у Чешкој, када смо у Брну испали у осмини финала од Румуније са 4:1.

На првенству у Кијеву наступа укупно 20 националних тимова, а по две најбоље репрезентације из четири групе пласираће се директно међу осам најбољих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво