Почиње Премијер лига, Пепов Сити први фаворит

Утакмицом између Манчестер јунајтеда и Лестера почиње 27. издање енглеске Премијер лиге. Манчестер сити важи за првог фаворита да одбрани титулу, док из прикрајка вребају Тотенхем, Ливерпул, Јунајтед и Челси. И Србија ће имати своје представнике, пре свега екипу Фулама предвођену Славишом Јокановићем.

Манчестер сити убедљиво је освојио титулу прошле сезоне, а и у новој важи за главног фаворита. "Грађани" су остали практично у непромењеном саставу, док су довели Ријада Мареза из Лестера као велико појачање.

Слична ситуација је и са Манчестер јунајтедом, који је довео само Бразилца Фреда, па су острвски медији скептични када је у питању покушај Мориња да дође до титуле.

Као највећи кандидати Ситију устоличили су се Ливерпул и Тотенхем. "Црвени" су прошле сезоне играли финале Лиге шампиона, али никако да освоје титулу у Енглеској. Боље рећи никада нису били шампиони Премијер лиге.

Јирген Клоп има на окупу одличну екипу, појачану одличним везним играчима Фабињом и Кејтом, али и даље важи за изразито офанзивну екипу са "троглавом аждајом" Манеом-Салахом-Фирмином.

Тотенхем је ткође минимално мењао, па ће предвођени Харијем Кејном још једном покушати да освоји титулу шампиона, прву од 1961. године.

У други план су пали Челси и Арсенал, два лондонска клуба који су традиционално међу фаворитима за освајање титуле, али чини се да ове године са новим тренерима, Саријем и Емеријем, неће успети озбиљиније да се умешају у трку за титулу.

Велики број екипа бориће се за средину табеле и места које воде у Лигу Европе. Евертон се значајно појачао, новајлија Вулверхемптон има прилично солидну екипу, док ће очи српске јавности бити упрте у Фулам.

Екипа српског менаџера Славише Јокановића и нападача "орлова" Александра Митровића са великим амбицијама улази у нову сезону. Доведена су адекватна појачања (Чејмберс, Шурле, Сери, Вијето), па не би било чудно да лондонски тим заврши у горњем делу табеле.

Од српских играча наступиће и Немања Матић (Манчестер јунајтед) и Лука Миливојевић (Кристал Палас), док су Лазар Марковић и МАрко Грујић на излазним вратима Ливерпула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво