Џајић у уторак на саслушању код истражног судије

Некадашњи директор ФК "Црвена звезда" Драган Џајић у уторак ће бити саслушан пред истражним судијом Окружног суда у Београду, у вези са неправилностима око трансфера фудбалера тог клуба Перице Огненовића у мадридски "Реал".

Џајић, који се од 23. априла налази на лечењу на ВМА, треба да буде доведен на саслушање у Палату правде у 15 сати.

Решење о спровођењу истраге терети Џајића и бившег финансијског директора "Звезде" Владимира Цветковића да су злоупотребом службеног положаја противправно присвојили милион долара од Огњеновићевог трансфера.

Цветковић је раније саслушан пред истражним судијом, који је после тога донео решење о проширењу истраге против обојице, а Џајићево саслушање одложено је због његовог лошег здравственог стања и лечења на ВМА.

У уторак у преподневним часовима истражни судија требало би да саслуша и сведоке у вези са неправилностима око трасфера Огњеновића, као и фудбалера тог клуба Немање Видића. Наредног дана, 2. јула, заказано је сведочење Огњеновића.

Џајић, Цветковић, као и бивши функционер "Црвене звезде", Милош Маринковић ухапшени су 5. фебруара, а последњом одлуком Врховног суда Србије 5. маја им је продужен притвор за још два месеца, због могућности да у току истраге утичу на сведоке који нису саслушани пред истражним судијом.

Против Џајића, Цветковића и Маринковића 7. фебруара је покренута истрага због сумње да су противправно присвојили 5,1 милиона евра приликом трансфера фудбалера Горана Друлића у "Реал Сарагосу" 2001. године.

Истрага против Џајића и Цветковића касније је проширена и због сумње да су од трансфера фудбалера Зорана Његуша у мадридски "Атлетико" противправно присвојили три и по милиона марака.

Окружни суд у Београду истрагу против Џајића и Маринковића потом је проширио и због сумње да су од трансфера Немање Видића у московски "Спартак", противправно присвојили два милиона евра.

Последња одлука о проширењу истраге против Џајића и Цветковића донета је због сумње да су противправно присвојили милион долара од Огњеновићевог трансфера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво