Партизан и Раднички за потврду, Спартак у Колерајну

Фудбалери Партизана, нишког Радничког и суботичког Спартака играју реванш мечеве за пролаз у 2. коло квалификација за Лигу Европе.

Партизан и Раднички су већ пред пласманом даље јер су убедљиво славили победе у Никшићу против Рудара (3:0), односно у Нишу против малтешке Гзире (4:0), па би требало само рутински да заврше посао, док је Спартак у Северну Ирску на дуел са Колерајном однео мршав реми (1:1).

Црно-бели први пут у сезони играју пред својим навијачима у Хумској и желе да направе праву увертиру пред почетак Суперлиге.

Тренер Мирослав Ђукић, који због повреда не може да рачуна на Немању Николића и Марка Јанковића, истиче да не сме да буде опуштања.

"После прве утакмице имамо добар резултат, али и овде нас очекује тежак меч. Нећемо дозволити да се опустимо, не треба нам велика мотивација, играмо пред нашом публиком и желимо да се представимо у добром светлу", рекао је Ђукић.

Слично размишља и тренер Радничог Ненад Лалатовић пред гостовање на Малти.

"Ништа није завршено, тек је одиграна прва утакмица. Као што смо ми победили са 4:0, у фудбалу је све могуће, то сам пренео играчима. Даћемо све од себе да се у Ниш вратимо са још једном победом и квалификујемо у другу рунду за Лигу Европе", навео је Лалатовић.

Српски клубови ослушкиваће вести и о могућим противницима у 2. колу квалификација, Партизан чека бољег из дуела Иртиш – Тракаи (први меч 0:0), Раднички победника двомеча између Макабија из Тел Авива и Ференцвароша (1:1), а Спартак, ако елиминише Колерајн, иде на Спарту из Прага.

Pаднички се од 18 сати састаје са Гзиром, Партизан пред својим навијачима дочекује Рудар од 20.30, док 15 минута касније Спартак почиње утакмицу у Колерајну.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво