Анри преломио, напустио Скај зарад тренерског посла

Легендарни француски фудбалер Тијери Анри, олдучио је да напусти Скај Спорт и посвети се својој тренерској каријери у нади да постане главни тренер.

Анри је након фудбалске, упливао у телевизијске воде, па је био стручни консултант на телевизији Скај Спорт четири године.

Француз је на недавно завршеном Светском првенству био помоћни тренер селекције Белгије, која је освојила треће место на Мундијалу.

Анри је посебно радио са нападачима и офанзивним играчима Белгије, што се показало успешним и што је створено задовољство на обе стране.

"Уз доста туге морам да саопштим своју одлуку да напустим Скај Спорт, како бих више времена проводио на терену и посветио сву пажњу на путу да остварим мој циљ. Протекле четири године сам стекао невероватна искуства у тренерском послу и та искуства су ме учинила одлучнијим у одлуци да постанем главни тренер", написао је на Твитеру Анри.

Током каријере, "Тити" је наступао за Монако, Јувентус, Арсенал, Барселону и Њујорк Ред Булсе.

Четрдесетогодишњи Француз најбољи је стрелац у историји Арсенала са 228 голова, а са енглеском екипом освојио је две премијер лиге и исто толико ФА Купа, док је са Барселоном успео да освоји Лигу шампиона и две Премијер лиге.

Са репрезентацијом Француске био је светски шампион 1998. године, а европски две године касније. 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи