Сампаоли није више селектор Аргентине

Аргентински стручњак Хорхе Сампаоли није више селектор репрезентације те земље, саопштио је Фудбалски савез Аргентине.

Сампаоли је смењен због лоших партија на Мундијалу у Русији, где је Аргентина тешком муком дошла до осмине финала, а потом изгубила од каснијег првака Француске 4:3.

Претходно, у групној фази "гаучоси" су ремизирали са Исландом (1:1), изгубили од Хрватске (3:0), а онда у финишу победили Нигерију (2:1) за пролаз даље.

Сампаоли је селектор Аргентине био 14 месеци и у том периоду правио је изненађујуће тактичке одлуке, али и чудан избор играча за Светско првенство.

Као најизвеснији канидидати да наследе Сампаолија спомињу се Матијас Алмеида и Рикардо Гарека, пошто стручњаци прве класе као менаџер Тотенхема Маурсио Покетино и тренер Атлетико Мадрида Дијего Симеоне немају намеру да напусте своје тренутне функције.

Аргентина је чак девета селекција која је остала без селектора у кратком року, после Египта (Ектор Купер), Пољске (Адам Навалка), Перуа (Антонио Гарека), Костарике (Оскар Рамирез), Аустралије (Берт ван Марвајк), Шпаније (Фернандо Јеро), Јапана (Акира Нишино) и Туниса (Набил Малул).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво