Спартак извукао Реми, Раднички убедљив против Гзире

Раднички – Гзира 4:0. Фудбалери Радничког стигли су до убедљиве победе против Гзире и стекли велику предност пред реванш на Малти, који је на програму следећег четвртка. Спартак – Колерајн 1:1. Фудбалери Спартака играли су нерешено у мечу првог кола квалификација за Лигу Европе са Колерајном из Северне Ирске. Реванш је на програму за недељу дана.

Раднички је од самог старта кренуо у напад. Ношем бодрењем са трибина домаћин је успоставио теренску иницијативу. Претио је Раднички са свих позиција. Гости су покушавали да из контре дођу до шансе, неколико пута су запретили, али је одбрана Радничког била на месту.

Нишлије су до предности дошле у 14. минуту. Одлично изведен корнер са десне стране, Панков је био највиши у скоку и са пет метара главом закуцао лопту у мрежу гостију.

Домаћин је наставио са нападима, али су гости све више претили. Створили су неколико шанси пред голом Радничког, али је одбрана била на висини задатка. Постигла је Гзира гол у 25. минуту, али је поништен због офсајда.

До краја полувремена бележимо још једну одличну акцију Радничког, на повратну лопту у казненом простору гостију налетео је Грбић, али је био замало непрециза и лопта одлази крај гола.

У другом полувремену Раднички је био још силовитији. Сабили су противника у шеснаестерац, стварали шансе и постизали голове.

Предност је дуплирана у 53. минуту. Сјајну контру повукао је Грбић, улетео је у казнени простор проследио је лопту Хаскића, који вара пратиоца и погађа мрежу гостију.

Само два минута касније Раднички је постигао нови погодак. Хаскић је започео акцију, ушао је у казнени простор додаје до Станисављевића, који прослеђује лопту до Мркића, овај вара голмана и пласира лопту у празну мрежу.

До краја меча домаћин је створио још неколико стопостотних шанси, а постигао је „само" још један гол. После изведеног аута, Јовановић је вратио лопту ка Хаскићу, који са око десет метара погађа мрежу Гзире, за коначних 4:0, играо се 85. минут.

Тренер Радничког Ненад Лалатовић оценио је да је на терену било теже него што резултат говори.

"Хвала публици на божанственој подршци, ово је наша заједничка победа. Ми смо нов тим, који тек треба да игра како ја хоћу, имали смо мало проблема у првом полувремену, али успели смо то добрих посла сата у другом полувремену", изјавио је Лалатовић на конференцији за медије.

Када је у питању искључење, Лалатовић је рекао да га је понела атмосфера и да је зато "пимпловао" лопту.

"Хтео сам као Пикси у Кини, извињавам се људима са Малте, али ово је фудбалски град. У реваншу неће бити лако, али идемо исто на победу", поручио је он.

Тренер Гзире Дарен Абдила истакао је да је славио бољи тим.

"Контролисали смо ситуацију једно полувреме, све до другог гола, а после тога је све било решено. У реваншу ће бити другачије, сада се боље познајемо, биће веома тешко, али у фудбалу је све могуће".

Када је у питању сукоб са Лалатовићем рекао је:

"Имамо поштовање према вама јер сте међу три у Србији, али поштовање треба да буде обострано. И мислим да се такве ствари не раде, али верујем да је само уживао у резултату", поручио је тренер Гзире.

Спартак до ремија у последњим моментима

Спартак је добро ушао у меч стварао је шансе пред голом противника, али није успео да нађе пут до мреже Колерајна. Гости су се углавном концентрисали на одбрану, а претили су из контранапада.

Ипак, Колерајн је повео у 24. минуту. Голу Меколија предходила је велика грешка одбране Спартака и Меколију није било тешко да смести лопту у мрежу домаћина.

Спартак је наставио да доминира, у финишу полувремена ређале су се шансе пред голом противника, али Вукчевић и Афум нису имали довољно концентрације у завршници да затресу мрежу Колерајна, па се на одмор отишло при вођству противника.

Спартак је покушава у другом полувремену да стигне до изједначења. Ређале су се шансе пред голом Колерајна. Ипак, одбрана гостију је одлично функционисала и затворила је све прилазе ка свом голу.

Гости су у неколико наврата запретили из контранапада, али нису успели да створе изгледнију прилику пред голом Спартака.

У финишу сусрета Спартак је створи још неколико прилика, али није успео да стигне до изједначења. Када се очекивао последњи звиждук судије, уследио је пенал за Спартак, који је скривио Лајонс. Сигуран извођач једанаестерца био је Савковић у петом минуту надокнаде.

Ток сусрета:

22.50 - Крај меча и у Нишу. Раднички - Гзира 4:0. 

22.40 - Крај меча у Новом Саду. Спартак - Колерајн 1:1.

22.39 - ГОООЛ! Раднички води са 4:0. Јовановић враћа лопту до Хаскића који са око десет метара погађа гол.

22.38 - ГОООЛ! Спартак стиже до изједначења. Пенал за Спартак. Савковић је био сигуран са беле тачке у петој минути надокнаде времена.

22.20 - У наставку предходне акције, уследио је центаршут са леве стране, Хаскић је био сам испред гола, али се спетљао и није успео да постигне гол.

22.19 - Фантастичан ударац Мићића са око 25 метара, али је пречка спречила нови гол.

21.14 - Одличан шут Станисављевића, али поново је голман Гзире успео да одбије лопту у поље.

21.12 - Центаршут Грбића, Хаскић одлично скаће сутира, али голман успева крајњим напором да избије лопту у корнер. 

21.08 - ГОООЛ! Раднички води са 3:0. Сада је Хаскић одлично улетео у казнени простор додао је лопту до Станисављевића, који је прослеђује до Мркића, овај вара голмана гостију и погађа празну мрежу. 55. минут.

21.06 - ГОООЛ! Раднички води са 2:0. Сјајна контра, Грбић је улетео у казнени простор, проследио лопту до Хаскића који тресе мрежу гостију.53. минут.

22.02 - Велика шанса за Раднички, поново је Панков одлично скочио у казненом простору, али овог пута је лопта отишла преко гола.

22.01 - Велика шанса за Спартак. После велике гужве у казненом простору, лопта је стигла до  Ђуричина на око пет метара, али је одбрана гостују успела да изблокира његов шут.

21.46 - Полувреме у Нишу. Раднички - Гзира 1:0. 

21.33 - Полувреме у Новом Саду. Спартак - Колерајн 0:1.

21.32 - Велика шанса за Раднички. На повратну лопту у казненом простору наишао је Грбић, шутирао је, али лопта одлази крај гола.

21.31 - Поново је Спартак имао стопостотну прилику. После центаршута са десне стране, Афум је био сам на око пет метара, али није успео добро да захвати лопту и шанса је отишла у неповрат.

21.28 - Велика шанса за Спартак. Вучевић је избио сам испред голмана, шузирао је са око седам метара искоса са леве стране, али је био замало непрецизам.

21.25 - Гзира постиже погодак, који је поништен због офсајда.

21.20 - Сјајан шут Грбића из слободног ударца са око 20 метара, али лопта одлази крај леве стативе гола Гзире.

21.14 - ГОООЛ! Раднички води против Гзире са 1:0. Одлично изведен корнер, Панков је био највиши у скоку и са пет метара затресао мрежу противника. Играо се 14. минут.

21.07 - ГОЛ! Колерајн води са 1:0 против Спартака. После велике грешке одбране Спартака  Меколи се одлично снашао и затресао мрежу. Играо се  24. минут сусрета.

21.00 - Почео је меч у Нишу.

20.55 - Велика шанса за Спартак, Савковић је одличмп скочио у казненом простору, шутирао је главом, али лопта одлази крај десне стативе.

20.45 - Почео је меч у Новом Саду између Спартака и Колерајна.

20.00 - Познати су састави тимова Радничког и Гзире

19.30 - Познати су састави тимова Спартака и Колерајна

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво