Партизан, Раднички и Спартак стартују у квалификацијама за Лигу Европе

Фудбалери Партизана, нишког Радничког и суботичког Спартака крећу у поход ка групној фази Лиге Европе. Пренос дуела између Партизана и Рудара из Пљеваља је од 20.15 на Првом програму РТС-а, док утакмицу из Ниша можете пратити на Другом програму од 21.00.

Црно-бели своју европску кампању почињу у Никшићу против екипе Рудара из Пљеваља, а тај меч почиње у 20.15.

Освајач Купа Србије је фаворит у овом мечу и укупно гледано, али ће ту предност коју има на папиру морати да пренесе и на терен.

"Дошли смо у Никшић да започнемо европско путешествије. Очекује нас тежак меч, али сигурно да ћемо све учинити да прођемо даље, јер имамо велике амбиције ове сезоне. Имамо добру екипу, можемо да направимо озбиљне ствари у Европи, па ћемо учинити све да направимо добар резултат већ овде против Рудара", рекао је тренер Мирослав Ђукић пред меч.

Прошле сезоне црно бели су стигли до шеснаестине финала и амбиције су ове сезоне исте. Тим је умногоме измењен. Нови адут Мирослава Ђукића су нападачи Рикардо и Николић, дефанзивци Енаке и Валијанте. 

Дуел Партизана и Рудара игра се од 20.15 часова а пренос је на Првом програму РТС-а. 

Тридесет минута касније у Новом Саду почеће утакмица између суботичког Спартака и Колерајна из Северне Ирске.

Суботичани су након одличних игара прошле сезоне изборили пласман у Европу, а сада желе да то и оправдају и меч против северних Ираца је одлична прилика за то. 

Шеф струке Владимир Гаћиновић плаво-белих истиче да ова утакмица има изузетно велики значај за њих.

"Немамо баш сваки дан прилику да играмо у Лиги Европе. Очекује нас противник који игру базира на пуно дуела и трке, физички су јаки, играју у високом ритму, до фанатичности су борбени. Освојили су Куп прошле сезоне, били вицешампиони и имају искуства играња европских утакмица пошто су седам-осам пута су већ играли квалификације. Међутим, ми се окрећемо нашој игри. У припремном периоду смо се бринули о нашим стварима, да укомпонујемо екипу. Када се прави нови тим потребно је време да то легне на своје место. Надам се да смо на добром путу, сигурно да ћемо неке ствари пробати да надоместимо фанатичном борбом и дисциплином, за сваку лопту, на сваком делу терена. Не мењамо стил игре, играћемо нападачки а тако ће бити и против ривала из Европе", поручио је он.

У 21.00 игра се меч у Нишу, где Раднички на свом повратку у евро-купове игра против Гзире са Малте. Пренос меча је на Другом програму РТС-а.

Интересовање за овај меч у граду је велико и очекује се да "Реал са Нишаве" има подршку добро испуњеног стадиона Чаир. Што се терена тиче, ту је екипа Ненада Лалатовића благи фаворит.

"Моји играчи и ја смо свесни историјског значаја ове утакмице. Знамо да је Ниш на њу чекао пуних 35 година и зато очекујемо да ћемо уз себе имати 10 до 15 хиљада навијача. Јасно поручујемо да нам је циљ пласман у следеће коло квалификација", рекао је Лалатовић.

О противнику је рекао:

"Нису наивни. Имају врхунског голгетера Окојеа, који је просале сезоне постигао 30 голова. Њихова 'десетка' Коен је најбољи играч Малте. Имају двојицу Бразилаца, недавно су ангажовали фудбалера из Серије А, из Кјева. Све су то чињенице, али ја понављам да верујем у моје момке и у пролаз даље", закључио је Лалатовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво