Звезда и Спартакс без голова у Риги

Фудбалери Црвене звезде и Спартакса одиграли су меч без голова у Риги у оквиру меча првог кола квалификација за Лигу шампиона. Реванш на стадиону „Рајко Митић“ игра се 17. јула.

Шампион Србије имао је потпуну иницијативу на мечу, али упркос пар прилика, нису успели да затресу мрежу Летонаца.

У нешто измењеном саставу и само пар дана након припрема у Аустрији, Црвена звезда није бриљирала, па се на стадиону у Риги није гледао претерано течан, динамичан и занимљив фудбал.

Уз поменуту чињеницу о саставу, меч је у 18. минуту завршио Стоиљковић, који је због повреде напустио терен.

Звезда је у првом делу била опаснија по гол противника, али шансе нису искористили Бен, Павков и Радоњић у два наврата из слободног ударца.

У другом делу игре издваја се само једна опасност по гол Спартакса, када је Павков шутирао, а голман Спартакса одбранио тај ударац.

У финишу меча Звезда је стрепела за свој гол, који су у два наврата могли да постигну играчи Спартакса.

Агире, након велике грешке Бабића, није успео у ситуацији један на један да савлада Борјана, док убрзо након тога тим из Јурмале није успео да постигне гол ни из слободног ударца са ивице казненог простора.

Реванш меча игра се на стадиону „Рајко Митић“ 17. јула. 

Овако је протекао меч:

19.52 – Крај меча, Спартакс – Звезда 0:0.

19.45 – Најбољу шансу на мечу пропушта Агире, који је изашао сам пред Борјана након грешке Бабића, али Звездин голман је одбранио ударац.

19.28 – Нова шанса за Павкова, Бен је центрирао ка нападачу Звезде, који није најбоље захватио лопту, па је голман Спартакса одбранио ударац.

19.05 – Настављен је меч, Ебисиолио је друга Звездина измена, а на терен улази уместо Милића.

18.49 – Завршено је прво полувреме, без голова у првих 45 минута.

18.44 – Невероватан промашај Павкова у 42. минуту. Велика грешка одбране Спартакса, након које се Павков сам налази у шеснаестерцу противника, али шаље лопту поред гола.

18.40 – Радоњић са идентичног места као у 30. минуту, поново из слободног ударца, овога пута шаље лопту мало поред друге стативе.

18.34 – Најбољу прилику за Звезду на мечу до сада пропушта Бен у 32. минуту. Милић је отворио контру, Бен пронашао Радоњића, који враћа лопту Бену, а он са пенала из прве шутира преко гола. 

18.30 – Радоњић из прекида упућује добар ударац, али лопта иде поред гола.

18.27 – Звезда је све чешће пред голом Спартакса, али нема завршног ударца, два пута се у нешто опаснијој ситуацији налазио Павков, али није одбрана Спартакса имала проблема.

18.20 – Прва измена у Звезди, Стоиљковић не може да настави меч због повреде, уместо њега од 18. минута на терену је Павков.

18.00 – Почела је утакмица.

17.55 – Меч, који ускоро почиње, игра се на стадиону Сконта у Риги, а главни судија меча је Балакин из Украјине.

17.15 – Познати су састави тимова за данашњи меч.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво