Црвена звезда довела Јевтовића

Досадашњи фудбалер турске Анталије Милан Јевтовић појачао је Црвену звезду, потврдио је "Танјугу" спортски директор Митар Мркела. Јевтовић и још једно појачање Никола Стојиљковић кажу да верују у пласман у Лигу шампиона.

Јевтовић је пре Анталије играо за норвешке клубове Розенборг и Бодо Глимт, Борац из Чачка и аустријски ЛАСК.

Поред њега, пред новинаре је изашао и Никола Стојиљковић, још једно летње појачање црвено-белих, после Душана Јованчића и Дејана Мелега.

Јевтовић и Стојиљковић, поручили су да очекују бољу сезону у односу на прошлу, када је освојена титула и изборено европско пролеће, јер верују у пласман у Лигу шампиона.

Јевтовић је стигао у редове шампиона Србије из турске Анталије и потписао двогодишњи уговор, са опцијом на још једну сезону.

"Ово је за мене један од најважнијих момената у животу. Пресрећан сам што сам коначно у Звезди, дошао сам да освајам трофеје и играм у Европи. Нестрпљиво чекам да се прикључим саиграчима", рекао је Јевтовић који је задужио дрес са бројем 26.

Јевтовић је и зимус био близу Црвене звезде, али је тек сада дошло до договора са Анталијом.

"Пре шест месеци је постојала могућност трансфера, али се није наместило. Криво ми је што нисам тада дошао, изгледа да је сада прави тренутак", рекао је Јевтовић.

Признао је да је имао понуде из Розенборга и из Шведске, али да није имао дилему када га је Звезда звала.

"Клуб као Звезда увек има највише могуће амбиције. Надам се да можемо да уђемо у Лигу шампиона, имамо квалитет".

Још један повратник у српски фудбал из Браге Стојиљковић, који ће играти на једногодишњој позајмици у Звезди, додаје да верује у још веће него прошле сезоне.

"Екипа ме је одлично дочекала, нећу имати проблем да се прилагодим. Јако сам срећан што сам у тиму који је правио одличне резултате у првенству и Европи. Надам се да ћемо бити још бољи него прошле сезоне. Спреман сам, клуб је коначно стао на ноге и ту су предуслови за успех", рекао је Стојиљковић и обукао дрес са бројем 19.

Како је истакао, радује је што ће поново сарађивати са тренером Владаном Милојевићем, као у Чукаричком.

"Добро познајем Александра Пешића, играли смо заједно још у млађим категоријама нишког Радничког. Одличне игре пружа у Звезди. Постоји притисак у највећем клубу на Балкану, али да нисам спеман не бих ни долазио", поручио је Стојиљковић.

Спортски директор Митар Мркела најавио је долазак штопера у току следеће недеље.

"Знам име, али још није за јавност", рекао је Мркела.

Фудбалери Црвене звезде сутра путују у Аустрију на другу фазу припрема пред почетак квалификација за Лигу шампиона, где ће им ривал у првом колу бити летонски Спартакс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи