Ђукић: Фаворити смо против Рудара, Делибашић ће помоћи

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић преузео је улогу фаворита против црногорског Рудара, али и упозорио да његова екипа на терену то мора да потврди и прође у друго коло квалификација за Лигу Европе.

"Рудар је екипа са наших простора, неће бити лако, исти је менталитет. Они су тврди и незгодни, а ми смо фаворити на папиру и покушаћемо да прођемо даље. Партизану треба Лига Европе због промоције клуба, вредности играча и финансијске инјекције", рекао је Ђукић новинарима у Спортском центру Телеоптик.

"Не знам какви су услови у Црној Гори, прилагодићемо се јер нам је битан пролаз", нагласио је тренер Партизана.

Како је додао, у припреми тог дуела црно-белима ће помоћи бивши фудбалер Андрија Делибашић, који је доскоро био помоћни тренер Ђукићу.

Ђукић је анализирао последња појачања Партизана, нападаче Рикарда Гомеса и Немању Николића, али и потврдио да је близу трансфера шпанског дефанзивца Марка Валијентеа.

"Гомес и Николић могу да донесу ефикасност, они су гол-играчи. Поред тога, Николић је разноврстан, може да игра и између линија, у средини и у нападу. Валијенте? Шпанац је близу доласка, али не бих пуно причао док се не заврши посао", рекао је Ђукић.

Додао је да најскупље појачање у историји Партизана Сејдуба Сума добро ради и да ће покушати да га искористи.

Јанковић, Здјелар и Николић: "Дупла круна" главни циљ

Фудбалери Партизана Саша Здјелар, Марко Јанковић и Немања Николић поручили су да је главни циљ у новој сезони освајање "дупле круне".

"Креће нова сезона, прошла је била одлична и све мање од тога биће неуспех. Ипак, сада идемо што боље да се спремимо, 'дупла круна' је циљ, али је и Европа битна", рекао је Јанковић новинарима.

Црногорски репрезентативац признао је да нема превише информација о првом противнику Партизана у квалификацијама за Лигу Европе, иако је Рудар из његове домовине.

"Не знам пуно о Рудару из Пљеваља, знам неке играче површно. Има времена да их анализирамо. Фаворити смо, али су то најтежи мечеви и треба да се спремимо", навео је Јанковић.

Везиста Саша Здјелар верује у успешну сезону и повратак титуле у Хумску.

"Циљеви су увек исти, 'дупла крунa', док је Лига Европе постала обавезна. Сада је лакше, дуже смо на окупу и знамо захтеве тренера Ђукића", рекао је Здјелар, који је рекао да не прати Црвену звезду.

Појачање из суботичког Спартака Немања Николић оптимиста је пред дуел са Рударом.

"Рудар знам, играо сам у Грбљу и упознат сам са екипама из Црне Горе. Заслужују респект, али ми смо Партизан и оптимиста сам", поручио је Николић.

Николић је уверен да ће моћи да се избори са притиском играња у Партизану и да му у прилагођавању пуно помаже Ђорђе Ивановић, који је зимус исто прешао из Спартака.

"Постоји разлика између Спартака и Партизана у раду. Партизан је европски клуб, траже се високи захтеви... Надам се да ћу оправдати очекивања, верујем у 'дуплу круну' и групну фазу Лиге Европе", наводи Николић, уз речи да је Рикардо Гомес одличан играч и да добро сарађују.

Први меч између Рудара и Партизана игра се у Пљевљима 12. јула, док је реванш седам дана касније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара