Вентура: Био сам врећа за ударање

Италијански тренер Ђанпјеро Вентура сматра да је морао раније да поднесе оставку на место селектора Азура, пре него што су остали без Мундијала после шест деценија, али тврди да је сва кривица непоштено сваљена на њега.

Италијани су елиминисани од Шведске у баражу за Светско првенство у Русији, после чега је Вентура добио отказ и означен као највећи кривац за дебакл.

"У фудбалу сам 35 година и никада нисам био умешан у спортску политику. Нисам био део система, увек ми је било битније да уложим труд, него обећања. Био сам на челу најстаријег италијанског тима у последњих 50 година, а онда сам пружио шансу чак 14 дебитаната. Верујем да бисмо били успешни на Светском првенству, заједно са тим младим играчима", рекао је Вентура за Газету дело Спорт.

Бивши тренер Торина истиче да је све било у реду до пораза од Шпаније (3:0) у квалификацијама када се нашио на мети критика.

"До Шпаније имали смо седам победа и два ремија, а онда је почело рушење без преседана. Постао сам кривац свега лоше, све је била моја одговорност... Вентура је погодио стативу, Вентура је промашио гол, Вентура је одузео Италији Светско првенство... Постао сам врећа за ударање", каже он.

Вентура, ипак, сматра да су Италијани морали да изборе место на планетарном шампионату у Русији.

"У тешким моментима осећао са снажну припадност репрезентацији. И поред свега, верујем да смо могли да се пласирамо у Русију. Наравно, моја највећа грешка је што раније нисам поднео оставку", алудирао је Вентура на пораз од Шведске у Стокхолму 1:0, пре реванша баража.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво