Терзић: Дуг смањен, послујемо домаћински

Дуг фудбалског клуба Црвена звезда износи између 26 и 29 милиона евра, изјавио је генерални директор Звездан Терзић на Скупштини клуба.

"Већ четврту годину заредом, Црвена звезда послује финансијски позитивно и остварује добит на крају године. Суштина домаћинског пословања је да не смеш да трошиш више него што зарађујеш и ми се тога и држимо. Данас је дуг Црвене звезде преполовљен у односу на пре четири године и креће се између 26 и 29 милиона евра. Зависи када се дуг анализира", рекао је Терзић.

Он је додао и да спортски резултат генеришу велике приходе и да некад треба рескирати.

"Не можемо добити на лутрији док не купимо лоз. Зато морамо улагати и инвестирати у играче и тим. Често морамо и ризиковати. Зато морамо водити рачуна о балансу између финансија и спортских резултата".

Открио је да постоје понуде за фудбалере Немању Радоњића и Александра Пешића у укупном износу од 10 милиона евра.

"Ако прихватимо да их продамо драстично бисмо смањили укупан дуг, али бисмо и ослабили тим пред квалификације за Лигу шампиона. Пласман у Лигу шампиона би клубу донео приход од преко 20 милиона евра, а пласман у Лигу Европе више од 10 милиона евра. Треба направити баланс између инвестиција, ризика и потенцијалног прихода Ово руководство је показало да зна да води избалансирану економску политику клуба".

Он је додао да су резултати у тек завршеној сезони, у којој је освојена шампионска титула и изборено пролеће у Лиги Европе, били сјајни и да се вратила вера да Звезда може да буде велика као некад.

"Освојена је шампионска титула на доминантан начин, са рекордних 100 бодова и 23 бода разлике у односу на вечитог ривала. Доминирали смо и 'газили' од првог до 37 кола, и ниједног тренутка нико није сумњао у освајање титуле. Резултати у Европи су посебна прича. Еуфорија је владала током читаве сезоне, тражила се карта више. После 10 година смо изборили играње у Лиги Европе, а после 26 година смо дочекали пролеће у европском такмичењу. А кренули смо из пепела, од нуле", закључио је Терзић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво