Николић потписао за Партизан: Време је за виши ниво...

Досадашњи фудбалер Спартака Немања Николић потписао је данас уговор на три године са Партизаном и постао прво појачанеј црно-белих у летњем прелазном року.

Николић је минуле сезоне у дресу Суботичана постигао 12 голова у Суперлиги и помогао екипи да се пласира у квалификације за Лигу Европе, а у новом клубу задужио је дрес са бројем девет.

"Искористио бих прилику да се захвалим породици и пријатељима и бившем клубу који је изборио пласман у Европу. Хвала им на свему што смо урадили ове сезоне, али тако то бива у фудбалу, идем даље. Сада желим да се што пре адаприрам на рад и саиграче и пружим што боље партије на терену", изјавио је Николић на промоцију у прес сали стадиона Партизана.

Како је навео, највише му одговара да игра класичног нападача, али да се у Спартаку добро сналазио и нешто повученије, иза централног шпица и пожелео да му период адаптације траје краће него у случају Ђорђа Ивановића.

"Велика је жеља сваког играча да брани боје Звезде или Партизана. Остварио сам сан доласком у велики клуб. Играње у Партизану носи притисак, али верујем да ћу уз помоћ саиграча пребродити баријеру, више психолошку него фудбалску. Искрено се надам да ће мој период адаптације трајати краће него Ивановићев", рекао је Николић.

Према његовим речима, не спада у људе који унапред постављају индивидуалне циљеве, жели дуплу круну са Партизаном и истиче да је у иностранству доживео фудбалски мрак.

"Не постављам циљеве, већ пуштам да све иде својим током. желео бих да освојимо дуплу круну, сваки играч жели трофеје. Играо сам са разним играчима у иностранству, истина више тренирао, али имао сам животно искуство. Доживео сам фудбалски мрак, али сам видео колико повратника има у Србији који пружају добре партије када се врате. Надам се да ћу помоћи Партизану и подићи игру на виши ниво", рекао је 25-годишњи Николић, који је у иностранству играо за Грбаљ (Црна Гора), Ростов (Русија) и Актобе (Казахстан).

Спортски директор Партизана Ивица Илиев рекао је да је Николић жеља црно-белих још од јануара, а да је доведен јер мањка правих реализатора у клубу.

"Кренули смо у офанзиву за наредну сезону и то од реализатора, играча који може да нам донесе много голова. То је позиција на којој смо највише мањкали. желео сам да га доведем још у јануару, али тада нисмо успели. Он је један од тројице играча у идеалних 11 који нису из Звезде и Партизана. Не сумњам да ће имати успешну сезону.

Илиев је скренуо пажњу и да ће црно-бели доживети промене за наредну сезону.

"Свесни смо да мењамо тим. Неколико играча могу да промене клуб, неки јер су евћ дали максимум, а неки јер су већ друго са нама. Биће доста измена за наредну сезону", рекао је Илиев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво