Реал првак Европе, Бејл јунак

Фудбалери мадридског Реала савладали су екипу Ливепрула са 3:1 у финалу Лиге шампиона у Кијеву и трећи пут заредом постали клупски европски прваци. Херој финалне утакмице био је Велшанин Герет Бејл, који је ушао са клупе и постигао два спектакуларна поготка. Најбољи српски арбитар Милорад Мажић и његови помоћници делили су правду без грешке.

Реал је потврдио доминацију у елитном такмичењу и исписао нове странице историје фудбала.

Мадриђани су освојили трећу узастопну, а 13. укупно титулу Лиге шампиона. Зинедин Зидан је постао је први тренер са три узастопне титуле, а Реал је први клуб који је објединио титуле првака Европе у фудбалу и кошарци.

Стрелци за Реал били су Бензема у 51. и Бејл у 64. и 84. минуту. Једини гол за Ливепрул постигао је Мане у 55. минуту меча.

Ливерпул је боље отворио меч и био бољи ривал у првом полувремену. Ређале су се опасности испред гола Наваса, али је одбрана Реала, на челу са костариканским голманом била на висини задатка.

Први део утакмице обележиле су две повреде, које су можда и преломиле меч. Терен су у сузама напустили Салах и Карвахал.

Друго полувреме донело је сва узбуђења која су недостајала у првом, па и прегршт голова и прилика.

Ливерпулова одбрана је полако почела да губи концентрацију, што се могло приметити након пречке коју је погодио Иско.

Први гол дело је Лукаса Каријуса, иако је стрелац био Карим Бензема у 51. минуту. Голман Ливерпула руком је хтео да упосли неког од својих дефанзиваца, али је погодио нападача Реала, а лопта је ушла у гол.

Ипак наду Ливерпуловим навијачима вратио је одлични Мане само четири минута касније голом након корнера.

На сцену у завршници меча ступа херој Реала у финалу Герет Бејл, који улази у игру 62. а већ у 64. минуту спектакуларним "маказицама" доводи Реал у вођство.

Исти играч ставља тачку на меч у 84. минуту, након још једне благо речено критичне реакције голмана Ливепрула, након "пројектила" Бејла са дистанце. 

Српски судија Милорад Мажић готово без грешке водио је најтежу и најбитнију утакмицу такмичења и потврдио да је у овом тренутку један од најбољих светских арбитара. 

Овако је протекао финални меч:

22.37 – Крај меча, Реал је нови-стари шампион Европе, након победе од 3:1 против Ливепрула.

22.28 – ГООООЛ! Бејл постиже још један гол у 84. минуту, Реал води са 3:1. Сјајан ударац Бејла са велике дистанце, али још једном катастрофална реакција Каријуса. 

22.15 – Мане погађа стативу у 70. минуту. Вајналдум је добро прошао, одложио лопту за Манеа, који слабијом левом ногом погађа стативу.

22.08 – ГООООЛ! Бејл у 64. минуту доводи Реал у предност. Спектакуларне "маказице" Бејла након центаршута Марсела. Велшанин је на терену провео само пар минута пре него што је постигао један од најлепших голова у историји финала Лиге шампиона.

22.07 – Герет Бејл улази на терен уместо Иска у 62. минуту.

22.00 – ГОООЛ! Мане у 55. минуту доноси изјендачење. Милнер је извео корнер, Ловрен је спустио лопту главом у петерцу Реала, а тамо се најбоље снашао Мане који ју је убацио у мрежу.

21.55 – ГОООЛ! Катастрофална грешка Каријуса, Бензема то кажњава и доводи Реал у вођство у 51. минуту.

21.52 – Иско погађа пречку у 48. минуту. Велика грешка одбране Ливепрула, лопта се одбила до Иска, који погађа пречку.

21.50 – Настављен је меч.

21.34 – Након ударца Бенеземе који је завршио поред гола, судија Мажић свира крај првог полувремена.

21.38 – Поништен гол Реала због офсајда. Одличан скок Роналда након центаршута Наћа, сјајно реагује Каријус, Бензема натрчава на одбитак и постиже гол, али се налазио у недозвољеној позицији.

21.21 – Дани Карвахал такође напупта терен, вероватно због повреде задње ложе. У 36. минуту уместо њега на терену је Наћо.

21.15 – Због повреде рамена у дуелу са Рамосом, најбољи играч Ливерпула Салах напушта терен у 30. минуту. Уместо њега на терену је Лалана.

21.08 – Навас сјајно брани шут Арнолда, пре тога изблокиран је био Фирмино који је био у солидној позицији након продора Робертсона.

21.01 – Поново је у неколико наврата претио Ливерпул, али без конкретне шансе, док је са друге стране Роналдо претио по гол Каријуса, али шутирао преко гола Ливепрула.

20.55 – Ливерпул конкретнији након десет минута игре. Енглески тим је створио пар опасних ситуација у шеснаестерцу Реала, али су добро реаговали Навас и Модрић.

20.45 – Почело је финале Лиге шампиона у Кијеву.

20.15 – Главни судија меча је српски арбитар Милорад Мажић, финале се игра на Олимпијском стадиону у Кијеву, услови за игру су више него добри и све је спремно за почетак утакмице.

20.00 – Познати су састави финалиста:

Састав Реала: Навас, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Касемиро, Модрић, Крос, Иско, Роналдо, Бензема.

Састав Ливерпула: Каријус, Александер-Арнолд, Ловрен, Ван Дајк, Робертсон, Хендерсон, Милнер, Вајналдум, Салах, Мане, Фирмино.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво