РТС у Кијеву: Мијатовић фаворизује Реал, Мажић спреман за изазов

Кијев је ових дана престоница фудбала, пошто се у главном граду Украјине одржава финале Лиге шампиона. Реал брани трофеј, док је изазивач Ливерпул. Утакмицу ће судити Милорад Мажић, а на трибинама ће бити и некадашњи репрезентативац наше земље Предраг Мијатовић, који је непосредно пред почетак Дневника дао изјаву за РТС.

Више од 100.000 гостију очекује се у главном граду Украјине. Разлог – финале Лиге шампиона. Био је један тежи инцидент када је група Украјинаца напала навијаче Ливерпула. Има проблема и у транспорту, али те две ствари не ремете атмосферу пред одлучујући, најважнији и највећи меч клупског спорта на Старом континенту.

Атмосфери доприносе и бивше фудбалске звезде које су у граду. Роби Фаулер, Стив Мекманаман, Виктор Баија, Мичел Салгадо, Марко Матераци, Давор Шукер, Андреј Шевченко, који је амбасадор финала Лиге шампиона, поготово што су они значајно утицали на популарност игре и на популарност овог такмичења.

"Као што знате, ја сам увек оптимиста и мислим да је Реал фаворит у овом финалу. Искуство које има овај тим, с обзиром на то да им је ово треће узастопно финале, даје им право да се сматрају фаворитима. Ово ми се финале најмање свиђа од свих које смо имали у последње четири године. Ливерпул је јако незгодна екипа. Најмање ми се свиђа ово финале. Дај боже да нисам у праву", изјавио је Мијатовић.

Финале ће судити Милорад Мажић са сарадницима из Србије. Они имају велико искуство. У овом саставу њих шесторица судили су више од 50 међународних утакмица. Колико су били посвећени овом циљу, колико су били посвећени жељи да суде финале Лиге шампиона, говори податак да су на почетку сезоне ставили на своје телефоне лого са финалне утакмице у Кијеву. Очекује се да ће утакмицу из Кијева уживо преко ТВ екрана и друштвених мрежа посматрати више од 350 милиона људи.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи