Ђукић: Освајањем Купа учинићемо сезону успешном

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић изјавио је да ће црно-бели, уколико освоје Куп Србије у среду против Младости из Лучана, учинити сезону успешном и ући у клупску историју као прва која је три пута узастопно подигла трофеј у овом такмичењу.

"Свесни смо важности утакмице. Улазимо амбициозно јер бисмо победом заокружили успешну сезону. Неће бити лако, очекује нас тежак посао, али покушаћемо да освојимо Куп. Имамо шансу да турбулентну сезону учинимо успешном", рекао је Ђукић на конференцији за медије у СЦ Партизан Телеоптик.

Тренер црно-белих наводи мане терена у Сурдулици, али не тражи изговоре, већ се пита да ли је одлука да се игра на њему плод континуитета или неког другог интереса.

"Терен је мали, али морамо се прилагодити, нема кукања ни јадиковања. Свесни смо терена, али нема изговора. Ако је идеја да се игра у мањим срединама, то би требало да се ради у континуитету, а следеће године ћемо видети да ли ће га бити или је из неког другог разлога одабрана Сурдулица", рекао је Ђукић.

Како наводи, неће имати проблем да попут Ивана Томића пре две године приђе противничком играчу (Немањи Г. Милетићу прим. аут) и наговести да би волео да га гледа у Партизану.

"Увек треба честитати играчу који добро игра и не бих имао проблем му приђем и кажем му да бих волео да га видим у Партизану", рекао је Ђукић.

Капитен Партизана Мирослав Вулићевић каже да црно-беле очекује велика борба у финалу Купа и да ће се потрудити да не дозволе изненађење.

"Очекује нас 90 минута тешке утакмице. Играмо за трофеј у најмасовнијем такмичењу и нећемо дозволити изненађење. Партизан увек може више, али ако овојимо куп биће ово успешна сезона. Ко год истрчи на терен даће више од 100 посто, знамо шта значи Куп и освајања трофеја", рекао је Вулићевић.

Према његовим речима, сви у табору црно-белих су свесни важности утакмице.

"Сви играчи су свесни важности меча. Имам четири трофеја, али то нема значај за то ову утакмицу. Неком ће бити први трофеј, а Саши Илићу ко зна који, а учинићемо да му приредимо још једну радост. Он свима нама значи на терену и свлачионици. Не можено да замислимо прозивке без њега, он на прави начин презентује дрес Партизана. Неизмерно нам је драго што је остао у Партизану и тело га добро служи", рекао је Вулићевић.

Како наводи, Младост заслужује да игра финале Купа, али да су црно-бели спремни за окршај. 

"Они имају екипу за плеј-оф и заслужују пласман у финале. Нешко је тренер са великим искуством, играју специфично, али стручни штабр нам је предочио њихов квалитет. Радивојевић, Павловић, Тумбасевић су им главна снага, Одита је ту, али неће играти", рекао је Вулићевић.

Утакмица финала Купа између Партизана и Младости игра се у среду од 19 сати у Сурдулици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво