Звезда прославила титулу и савладала Вождовац

Фудбалери Црвене звезде савладали су Вождовац са 5:1 (2:0) у последњем мечу сезоне у Суперлиги Србије. Пре утакмице црвено-белима је додељен шампионски пехар. Уследило је велико славље играча и навијача Звезде.

Капитен Црвене звезде Ненад Милијаш примио је пехар шампиона Србије од функционера Фудбалског савеза Србије и клупске легенде Драгише Бинића пред последњу утакмицу овосезонске Суперлиге против Вождовца.

Фудбалери и стручни штаб на челу са Владаном Милојевићем добили су медаље из руку још једне клупске легенде - Душана Савића, као и Александар Пешић награду за најбољег стрелца, уз овације око 30.000 гледалаца.

Једино је млади Лука Аџић извиждан од дела навијача, након што је одбио да продужи уговор и близу је трансфера у Андерлехт.

Иако утакмица није имала резултатски значај црвено-бели су максимално концентрисано ушли у овај меч. Испирисани великом подршком са трибина пружили су сјајну партију и савладали индиспонирани Вождовац.

Стрелци за Црвену звезду били су Бен у 18, Радоњић у 20, Јовељић у 52, Доналд у 74. и Рачић у 87. минуту, а за Вождовац гол је постигао Луковић у 72. минуту.

Убедљиво, као и током целе сезоне, екипа Владана Милојевића је завршила шампионат новим тријумфом, што вероватно најбоље говори предност од 17 бодова у односу на највећег ривала Партизан. 

Ток меча и доделе трофеја:

22.02 - Крај меча. Црвена звезда - Вождовац 5:1 (2:0).

21.58 - ГОООЛ! Звезда води са 5:1. Сјајним ударцем са око 20 метара Рачић је савладао голмана Чупића у 87. минуту.

21.45 - ГОООЛ! Звезда поново долази до гола сада 4:1. Радоњић је у казненом простору пронашао Доналда који успева да затресе мрежу Вождовца, минут 74.

21.43 - ГОООЛ! Вождовац смањује на 3:1. На повратну лопту одлично је реаговао Луковић и прецизним ударцем затресао мрежу Борјана, минут 72.

21.23 - ГОООЛ! Звезда води са 3:0. Бен је убацио лопту у казнени простор Јовељић је успео да надмудри одбранбеног играча, а потом и прецизним ударцем матира Чупића, играо се 52. минут.

21.17 - Почело је друго полувреме.

20.57 - Полувреме, Црвена звезда - Вождовац 2:0. 

20.32 - ГОООЛ! Звезда води против Вождовца са 2:0. Немања Радоњић је одлично реговао у петерцу и затресао мрежу противника, минут 20.

20.30 - ГОООЛ! Црвена звезда води са 1:0. Сјајан пас Радоњића ка Бену који је упутио сјајан ударац и погодио мрежу Чупића. Играо се 18. минут.

20.12 - Почео је меч ...

19.55 - Састави тимова:
Црвена зведа: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Рачић, Јовичић, Бен, Радоњић, Срнић, Јовељић.

Вождовац: Чупић, Гајић, Михајлов, Милутиновић, Златковић, Петровић, Ћирковић, Луковић, Машовић, Ступаревић, Дуроњић.

19.45 - Око 30.000 навијача присутно је на стадиону "Рајко Митић".

19.40 - Меч између Црвене звезде и Вождовца почиње у 20 сати, а после њега ће црвено-бели у отвореном аутобусу на улицама Београда прославити 28. титулу првака државе, од Маракане све до Калемегдана.

19.35 - Уследило је велико славље играча и навијача Црвене звезде.

19.34 - Последњи је из тунела изашао капитен Ненад Милијаш, коме је Владимир Булатовић уручио пехар. Прелазни пехар шампиона Србије Милијашу је предао Драгиша Бинић.

19.31 - Бурно поздрављен са трибина на терен је изашао тренер Владан Милојевић.

19.30 - Редом излазе сви играчи који су учествовали у освајању титуле. 

19.29 - Алексадар Пешић је добио наград за најбољег стрелца. Трофеј му је доделио Душан Савић.

19.25 - Север, запад и исток стадиона су попуњени, а почео је да се пуни и југ.

19.18 - Први је на терен изашао Душан Анђелковић, који је одлучио да окачи компачке о клин. Полако излате и остали играчи.

19.15 - Почела је прозивка, прво на терен излазе чланови стручног штаба.

19.10 - Пехар намењен шампиону Србије је изненсен на постоље на средини терена. 

19.05 - Све је спремно, шпалир и црвени тепих чекају играче Црвене звезде да изађу из тунела.

19.00 - Сат времена пре почетка дуела почела је свечана церемонија на стадиону "Рајко Митић".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво