Преминуо Душан Трбојевић

Душан Трбојевић, популарни Чика Трба, тренер који је обликовао највеће таленте Партизанове школе фудбала, преминуо је у 66. години у Београду.

Трбојевић је, као тренер са веома дугим стажом у Партизановој школи фудбала, открио многе младе фудбалере који су касније изградили импозантне каријере, играјући у првом тиму црно-белих, а потом углавном и у иностранству.

Практично легендарни статус међу навијачима клуба из Хумске улице стекао је радећи у генерацији фудбалера рођених 1986. године, који су, у својој старосној категорији, били толико надмоћни на просторима тадашње Југославије да се о њима у фудбалским круговима и даље прича.

Међутим, то није било све, пошто је Трбојевић био специфичан и по веома искључивим ставовима по, за неког можда, баналним питањима. Забрањивао је младим фудбалерима да носе црвене копачке (чак би им и забрањивао да тренирају ако се са таковим копачкама појаве), а увек је са дозом поноса наглашавао да не једе парадајз због његове боје.

Од генерација са којима је радио, после поменуте, посебно се истиче она у којој су играли фудбалери рођени 1991. године (Адем Љајић је, између осталих, ту играо).

Трбојевић је свој фудбалски пут започео као пионир у Партизану 17. октобра 1966. године и кроз стаж у млађим селекцијама освајао је домаће и иностране трофеје, а био је и један од најбољих стрелаца у млађим категоријама тога доба као изразити шпиц играч (66 голова у једној сезони).

По завршетку омладинског стажа, потписао је први професионални уговор са црно-белима 23. јула 1971. и одиграо пет утакмица, да би 1972. године био на позајмици у Динаму из Врања и касније у златној генерацији ИМТ-а.

Каријеру спортског радника започео је по завршетку играчке каријере у Омладинској школи Партизана, где је на позив Владице Ковачевића и Недељка Костића најпре годинама радио као тренер неколико селекција, да би клуб проценио да на месту скаута може највише да пружи и постављен је на ту позицију.

У последњих неколико година, с обзиром на то да се нашао на пораженој страни у злогласној борби за власт у Партизану, није био део клуба из Хумске.

Време и место сахране преминулог биће накнадно објављени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи