Судији Обрадовићу одређен притвор до 30 дана

Виши суд у Новом Саду одредио је, на предлог тужилаштва, притвор до 30 дана фудбалском судији Срђану Обрадовићу, који је осумњичен да је на фудбалској утакмици у Суботици између домаћина Спартака и нишког Радничког, фаворизовао домаћи тим.

Портпарол суда Ивана Карапанџић прецизирала је за Танјуг да је судија за претходни поступак донео решење којим је Обрадовићу одредио притвор због опасности од могућег утицања на сведоке.

Против њега је покренута истрага због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Обрадовић се терети да је на фудбалској утакмици у Суботици, између Спартака и нишког Радничког, фаворизовао домаћи тим и тако га ставио у повољнији положај у односу на противника у директном дуелу за излазак у Европу.

Обрадовић је на поменутом мечу досудио непостојећи пенал (један од два) за Спартак и направио још једну у низу грешака, међу којима је најпознатија она из 153. вечитог дербија када је признао гол Звезди након што је Џон Руиз асистирао "из аута" за гол.

Фудбалски савез Србије затражио је од Уефе податке да ли постоје нека сазања о могућим малверзацијама, пошто има стручан тим који се бави спречавањем намештања утакмице.

Из Ниона стигло обевештење да нема никаквих назнака у повећане и сумњиве уплате. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво