Рекорди Ситија и Салаха, опроштај Венгера и Керика

Одиграно је и последње 38. коло енглеске Премијер лиге у ком је виђено прегршт погодака, оборено доста рекорда, а неколико играча и тренера су последњи пут били део једне од најјачих лига светског фудбала.

Нови шампион је екипа Манчестер ситија, која је победом над Саутемптоном дошла до рекордног стотог бода у Премијер лиги.

Сити је до рекорда дошао голом Хесуса у судијској надокнади меча.

Где су рекорди ту је ове године и фудбалер Ливепрула Мо Салах који је постао најбољи стрелац у историји такмичења у једној сезони са 32 постигнута гола, чиме је претекао Ширера, Суареза и Роналда који су имали по гол мање у својим кампањама.

Ливерпул је са убедљивих 4:0 савладао Брајтон на Енфилду, чиме су "црвени" изборили играње у Лиги шампиона и наредне сезоне, освојивши четврто место на табели.

Другопласирани Манчестер јунајтед је са минималних 1:0 савладао Вотфорд, голом Рашфорда.

Меч је обележио последњи наступ Мајкла Керика у дресу "црвених ђавола". 

Арсен Венгер последњи пут је предводио Арсенал у победи "тобџија" над Хадерсфилдом на гостовању од 1:0, једини стрелац био је Обамејанг.

Арсенал је сезону завршио на шестој позицији са 63 освојена бода.

Њихов градски ривал, екипа Челсија поражена је од Њукасла са 3:0, након чега је завршила сезону на петом месту са 70. бодова. Челси је вероватно последњи пут предводио италијански стручњак Антонио Конте.

Права голеада виђена је на Вемблију, где је Тотенхем савладао Лестер са 5:4. Стрелци за домаћу екипу у два наврата били су Кејн и Ламела, док је један гол био Фухса у сопствену мрежу. 

Стрелци за Лестер били су Варди два пута и по једном Марез и Ихенаћо.

Тотенхем сезону завршава на трећој позицији са 77 бодова, док је Лестер девети са 47.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи