"Вечити" у другом плану, Спартак и Раднички играју за евро квалификације

Вероватно нико на старту сезоне 2017-2018 у Суперлиги Србије није могао да претпостави да ће последња два кола недвосмислено, у смислу такмичарског значаја, припасти суботичком Спартаку и нишком Радничком, али управо је то случај, с обзиром да се два тима боре за преостало место у квалификацијама за Лигу Европе.

Улазак Партизана у још једно финале Купа Србије аутоматски је промовисало екипу Младости из Лучана у тим који ће, другу сезону заредом, покушати да стигне до групне фазе Лиге Европе (или да, барем, овога пута прође прво коло). Самим тим, с обзиром да је тим из Драгачева део плеј-аута, четврто место у Суперлиги Србије не гарантује играње квалификација, већ то искључиво доноси треће место.

За њега се боре Спартак из Суботице и, ове сезоне од стране многих, у не баш пријатном контексту помињани Раднички из Ниша.

Без намере да улазимо у исправност и истинитост тврдњи бројних протагониста и посматрача Суперлиге Србије у вези са неспортским (рецимо то тако) понашањем челних људи нишког клуба, непобитна чињеница стоји да тим са Чаира има прилику да се после дуго времена окуша у мечевима са екипама које нису из Србије.

За остварање ове жеље мораће да буду бољи од екипе Спартака.

Дуел два тима је имао бурну и надасве непријатну предигру. Два тима су захтевала (манири су одавно нестали из српског фудбала) да меч суди Милорад Мажић, Судијска комисија ФСС-а се са овим сложила, али је убрзо та одлука повучена, наводно на захтев Уефе.

Трећи на табели је тренутно Раднички и то само због бољег пласмана на крају регуларног дела сезоне, што значи да Спартаку одговара само тријумф.

Чукарички, недавно поражен од Партизана у полуфиналу Купа Србије, тренутно је пети, са два бода мање од поменутог двојца. Екипа са Бановог Брда игра меч са Напретком, са којим има пристојан скор ове сезоне и има, свакако, право да се нада позитивном резултату.

Нови шампион Црвена звезда иде у Нови Сад где ће играти са Војводином, док ће донедавни шампион Партизан играти на Вождовцу, на његовом стадиону.

У плеј-ауту, изузимајући чачански Борац који се свакако опрашта од највишег ранга и одавно безбедне Младост, Земун и Мачву, пар екипа се налази у жестокој борби за опстанак (толико жестокој да је Јавор недавно отпустио тренера Јагодића, у последњем покушају да убризга нову енергију у свлачионицу).

Бачка из Баке Паланке гостује лучанској Младости, Јавор иде у Шабац где ће играти са Мачвом, док Рад на својој Бањици дочекује Земун.

Све утакмице претпоследње рунде Суперлиге играју се у недељу.

Плеј-оф: Напредак - Чукарички (17), Војводина - Црвена звезда (17), Вождовац - Партизан (19) и Спартак - Раднички Ниш (19).

Табела: Црвена звезда 54 бода, Партизан 40, Раднички 34, Спартак 34, Чукарички 32, Вождовац 30, Напредак 27, Војводина 25.

Плеј-аут: Мачва - Јавор (19), Борац - Радник (19), Рад - Земун (19) и Младост Лучани - Бачка (19).

Табела: Младост 27 бодова, Земун 25, Мачва 25, Радник 25, Рад 22, Јавор 20, Бачка 19, Борац 12.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара